Economic

INFO 13

Marius Grigorescu
13 iun 2005 762 vizualizări
S-au scumpit din nou gazele

De simbata focsanenii vor plati mai mult pentru gazele naturale consumate de la Distrigaz Sud. Noul pret al gazelor naturale a intrat in vigoare simbata, la 14 zile dupa ce decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale a fost publicata in Monitorul Oficial. Acesta va creste cu cel mult 1500 lei/mc, in functie de consumul fiecarui client. ANRGN a explicat cum se vor calcula facturile incepind din aceasta luna: la un consum de pina la 2400 mc/an, pretul este cuprins intre 6 si 7,5 milioane de lei/mia de mc, in functie de operator; intre 2400 si 12.400 mc/an pretul este intre 5,3 si 7,3 milioane lei. Consumatorii casnici carora li s-a facturat in perioada 1 aprilie - 10 iunie nu vor pierde banii. Acestia vor fi recuperati prin regularizarea urmatoarelor facturi. De la 1 iunie insa, Distrigaz va mai opera o majorare a tarifelor la gazele naturale cu sapte procente. Ministrul Economiei si Comertului a declarat recent ca acestea sint angajamente asumate, de la care Romania nu se poate abate.


Scumpiri in lant la carburanti

Nici producatorii si distribuitorii de carburanti nu au putut tine pe loc tarifele. Penultima scumpire a benzinei la unii distribuitori a fost in data de 3 iunie, cu aproximativ 600 de lei/litru benzina si motorina, iar de simbata, suportam o noua scumpire: ECO Premium - 33.100 lei/litru, Euro Premium - 32.800 lei/litru, Premium fara plumb - 32.800 lei/litru, Top Premium 99 - 36.700 lei/litru, Super Euro Diesel - 31.700 lei/litru, Euro Diesel - 31.00 lei/litru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.