Economic

Supermarketurile focsanene se incurca in preturi

Nicoleta Cristea
6 nov 2008 1577 vizualizări
Nereguli au fost gasite atit la Interex, Gima cit si la Carrefour si Profi

Ultimele doua saptamini au insemnat pentru marile magazine din judet controale "la singe" privind produsele alimentare aflate la vinzare. La nivel national, inspectorii ANPC au controlat 351 operatori economici si 189.000 kg produse alimentare, depistind diferente intre pretul afisat si pretul platit, alimente expirate, alimente neconforme, etichete care nu furnizau informatii complete despre valabilitatea produselor, despre lista ingredientelor, lipsa traducerii in limba romana a elementelor de identificare a produselor, prezenta ambalajelor deteriorate, dar si nerespectarea conditiilor de depozitare. In urma verificarilor, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au descoperit produse cu valabilitatea depasita la SC CDE R INTEREX SA Bucuresti - jud.Vrancea, la muschiul file Meda, sunca presata Caroli, cotletul haiducesc si ciolanul presat. Tot aici specialitatile Cris -Tim si salamurile Campofrio nu aveau afisat pretul pe unitatea de masura, aceeasi abatere fiind constatata si la SC PROFI ROM FOOD SRL Timisoara "" punctul de lucru din Focsani, care comercializa carne de pasare preambalata produsa si furnizata de SC Avicola SA Focsani, fara mentionarea pretului de vinzare, fiind afisat numai pretul/kg produs. SC GIMROM HOLDING SA "" punctul de lucru din Focsani, binecunoscutul G"â„¢Market, afisa preturi la produse pentru care existau promotii in mod eronat, adica un pret taiat care este real si care era valabil in situatiile in care nu se foloseste card Gimrom, pretul netaiat fiind valabil numai pentru posesorii de card. Nici SC CARREFOUR ROMANIA SA Bucuresti "" Focsani nu a scapat de verificari, aici fiind gasita o neconcordanta intre pretul afisat la raft si cel de pe bonul de casa, la cremwurstii Aldis, baconul Espina, dar si la scutecele Pampers. "Pentru deficientele constatate s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a 1.100 kg de produse alimentare care erau improprii comercializarii si consumului uman. De asemenea, 14.900 kg produse alimentare au fost oprite temporar de la comercializare, pina la remedierea neconformitatilor constatate. Numarul amenzilor contraventionale date pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor se ridica la 274, insumind 655.300 lei", se arata intr-un comunicat de presa al ANPC. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.