Economic

Patronii vrinceni vor angajati din Sri Lanka si Africa de Sud

Raluca Manolache
4 nov 2008 1145 vizualizări
130 de muncitori straini au drept de munca in Vrancea u opt muncitori straini au fost concediati si trimisi in tara de origine

Tot mai multi oameni de afaceri vrinceni apeleaza la forta de munca straina. Deficitul de personal ii determina pe acestia sa solicite autorizatii de munca la Serviciul pentru Imigrari in vederea aducerii in tara a muncitorilor fara ocupatie in tara de bastina. In prezent, exista 49 de cereri depuse de patronii care vor sa aduca straini din tari precum Moldova, Sri Lanka, Africa de Sud sau Turcia. Comisarul Dumitru Amititeloaie, seful Serviciului pentru Imigrari Vrancea, spune ca tot mai multi oameni de afaceri recurg la forta de munca straina, motiv pentru care in luna august numarul de autorizatii aprobate au fost terminate. Pentru remedierea acestei situatii Guvernul a aprobat suplimentarea cu 5.000 a numarului de autorizatii noi ce pot fi eliberate strainilor in anul 2008. "Este primul an cind contingentul de autorizatii de munca aprobate pentru anul acesta s-a epuizat inca din luna august datorita numarului mare de solicitari din partea oamenilor de afaceri. In acest sens, Guvernul a aprobat in data de 28 octombrie suplimentarea contingentului cu un numar de 5.000. Cele 49 de cereri care sint depuse la Serviciul pentru Imigari Vrancea vor fi analizate si eventual aprobate in urmatoarele zile. Se asteapta ca la inceputul anului 2009 sa fie depuse si mai multe cereri pe autorizatii de munca, patronii plingindu-se ca nu gasesc forta de munca in urma solicitarilor efectuate prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca", ne-a declarat comisarul Dumitru Amititeloaie. Astfel, nu doar romanii pleaca la munca in tari straine, ci si persoanele care provin din tari mai putin dezvoltate, pentru a-si face un viitor in viata. La ora actuala, 130 de straini isi cistiga legal traiul in Vrancea, fiind angajati in domenii precum industria textila si prelucrarea lemnului. Sint insa si situatii in care angajatorii se arata nemultumiti de prestatia lor. Opt muncitori au fost trimisi in acest an in tara de origine dupa ce angajatorii au desfacut contractele de munca incheiate cu acestia. De asemenea, 306 persoane venite din diferite colturi ale lumii au drept de sedere dupa ce s-au casatorit cu cetateni din Vrancea. Este vorba de cetateni veniti din Albania, Australia, Cuba, Egipt, Iran, Irak, Moldova, Nigeria, Peru, Rusia, Siria, Sudan si Ucraina. Si 10 oameni de afaceri din afara Uniunii Europene, din tari precum Turcia, China, Liban si Iordania, incearca sa cistige bani cinstiti in Vrancea in calitate de actionari la diferite societati comerciale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.