Economic

Programul Casa Verde ofera panouri solare

Nicoleta Cristea
1 nov 2008 1827 vizualizări
Proiectul finanteaza schimbarea sistemului de incalzire

Proiectele de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, geotermala sau eoliana, precum si alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului, pot fi finantate de Fondul pentru mediu, in cadrul "Programului Casa Verde", dupa cum anunta Agentia de Protectie a Mediului Vrancea. Beneficiari ai acestui program pot fi atit operatorii economici, unitatile administrativ-teritoriale, unitatile si institutiile de invatamint, cit si persoanele fizice, asociatiile de locatari si organizatiile neguvernamentale. Scopul "Programului Casa Verde" il reprezinta imbunatatirea calitatii mediului inconjurator prin reducerea gradului de poluare cauzata prin arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera, precum si stimularea utilizarii sistemelor care folosesc in acest sens, sursele de energie regenerabila, nepoluante. "Alocarea din sumei necesare finantarii Programului Casa Verde, se face anual, in limita fondurilor stabilite cu aceasta destinatie prin bugetul anual de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu si al Fondului pentru mediu, aprobat prin hotarire de Guvern. Suma alocata Programului provine din taxa pe poluare pentru autovehicule", se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei pentru Protectia Mediului. Deja multi vrinceni s-au aratat interesati sa-si instaleze panouri solare ale caror preturi incep de la 1000 de euro si care au inceput sa fie distribuite si in Vrancea de firmele de profil. Mai multe informatii privind aceasta finantare se gasesc pe siteul Adminsitratiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.