Economic

Fortele de Munca isi reduc numarul de angajati

Ziarul de Vrancea
13 oct 2008 827 vizualizări
Guvernul Romaniei a decis, printr-o hotarire adoptata saptamina trecuta, reducerea numarului de posturi din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca cu 400, statutul institutiei fiind modificat.

Schimbarile de la Fortele de Munca, care vor afecta si institutia de la Vrancea, au fost determinate de evolutia din ultima perioada de pe piata muncii din Romania. Rata somajului a scazut de le 5,8% in 2005 (medie anuala) la 3,8% rata somajului la nivelul lunii iunie 2008. De asemenea, numarul de someri inregistrati in 2005 era de peste 500 de mii, iar in luna iunie 2008, numarul acestora a scazut la 337.084 someri inregistrati. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea are in statistici la finele lunii august 5.020 someri in intreg judetul. In prezent, Agentia Nationala functioneaza cu 3.282 posturi, pe care, pina la 1 noiembrie, trebuie sa le reduca la 2.882 de posturi finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj. Repartizarea numarului de posturi este urmatoarea: pentru aparatul central 205 posturi, 2.537 de posturi pentru agentiile teritoriale, 125 posturi pentru centrele regionale si 15 posturi pentru Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.