Economic

Nu exista turism balnear in Vrancea

Doina Ganea
11 oct 2008 816 vizualizări
Peste 350 de ofertanti hotelieri si agentii de turism si-au prezentat la Brasov ofertele pentru 2009 u printre acestea s-au numarat si Agentia de Turism Vraceatur si Patronatul IMM-urilor din Turism

Aerosoli, impachetari cu namol sau "spa" sint apanajele unui turism balnear de care nu se bucura locuitorii judetului nostru din cauza lipsei unei statiuni corespunzatoare. Pensionarii si sindicalistii vrinceni isi iau bilete la tratament in alte localitati din tara, desi vilele si hotelul de la Soveja se afla in ruina de ani buni. Zilele acestea, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) a desfasurat la Brasov, Bursa si Forumul de Turism Balnear, la care au participat peste 350 de ofertanti hotelieri si agentii de turism in vederea prezentarii ofertelor si stabilirii de parteneriate pentru anul 2009. La bursa au fost amenajate aproximativ 40 de standuri ale ofertantilor hotelieri din domeniul turismului balnear, activitate care are o cota de doar 16% din turismul romanesc actual. Printre participanti s-a aflat si Agentia de Turism Vraceatur si Patronatul IMM-urilor din Turism, ambele reprezentate de Ion Roman. Principalele probleme cu care se confrunta la ora actuala turismul balnear sint cele legate de infrastructura, slaba relatie dintre autoritatile locale si investitori, imbatrinirea cadrelor medicale de specialitate si insuficienta promovare a statiunilor. Potrivit lui Ion Roman, presedintele Patronatului IMM-urilor, reprezentantii statiunilor si agentiilor de turism din Vrancea nu au fost prezente. "Este regretabil ca in Vrancea nu se acorda suficienta atentie turismului si ca din cele peste 45 de agentii de turism am fost prezenti numai noi. De asemenea, as spune ca turismul balnear vrincean are de suferit pentru ca autoritatile locale nu acceseaza fonduri europene pentru refacerea Statiunii Soveja si pentru amenajarea unei statiuni la Vizantea-Livezi", ne-a declarat Ion Roman.


Preturi de top pentru sarbatorile de iarna


în urma discutiilor de la Bursa de Turism, s-a convenit ca preturile aplicate in turismul balnear sa ramina constante in 2009 fata de anul 2008. Tarifele au crescut cu 10% in cazul statiunilor de top, de trei sau patru stele, unde s-au facut investitii majore in centrele de spa si relaxare. La bursa au fost prezentate atit ofertele pentru sarbatorile de iarna din statiunile balneare, cit si cele pentru anul 2009. Astfel, la statiunile de pe valea Oltului, Calimanesti "" Caciulata sint cele mai mici tarife, cele mai ridicate fiind la Poiana Brasov. Preturile pentru perioada Craciunului, in vile de trei stele, variaza intre 440 lei/persoana pentru trei nopti, si 680 de lei/persoana pentru un pachet de cinci nopti cu pensiune completa si cina festiva. De Revelion, preturile cresc, pentru hoteluri de doua sau trei stele, pentru patru nopti cazare, incadrindu-se intre 325 lei si 750 lei/persoana in functie de perioada si servicii. "Eu recomand sa se faca de pe acum rezervarile pentru Revelion, mai ales ca acum sint si reduceri", ne-a declarat Ion Roman, care este patron la o agentie de turism. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.