Economic

Decontarile nejustificate inca dau de furca Fiscului

Ziarul de Vrancea
9 sep 2008 759 vizualizări
Finantistii vrinceni au descoperit si in august numeroase nereguli in actele contabile ale agentilor economici, astfel ca au atras la buget peste 2,7 milioane de lei, ca obligatii suplimentare de plata. In urma celor 298 actiuni de control, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea au descoperit ca firmele verificate trebuie sa mai achite o diferenta la taxe, impozite si contributii de 2.479,67 lei, insa au stabilit si accesorii de 177,41 mii lei si au acordat amenzi contraventionale de 47,6 mii lei.

In timpul controalelor s-au incasat 82,48 % din sumele stabilite suplimentar si anume 2,230,90 mii lei. Printre cele mai frecvente nereguli s-au constatat: determinarea gresita a impozitului pe profit, nedeclararea si neachitarea impozitului pe profit inregistrat in contabilitate, necolectarea taxei pe valoare adaugata pentru cheltuieli de protocol si pentru achizitiile intracomunitare, deducerea ilegala de TVA de pe bunuri si servicii nedestinate scopului precizat si de pe documente fara forme legale, inregistrarea unor venituri taxabile in contabilitate, fara a fi colectat in prealabil TVA- ul si declararea eronata a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului general consolidat. (Iulia OANCEA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.