Economic

Ne pregatim sa cumparam din Carrefour si Kaufland

Ziarul de Vrancea
1 sep 2008 3721 vizualizări
Carrefour si Kaufland si-au anuntat inaugurarea pe 15 si respectiv 24 septembrie, desi datele nu au fost confirmate oficial u in urmatoarele luni, Bricostore si Praktiker vor face concurenta firmelor care comercializeaza materiale de constructii si amenajari u pe piata locala de do-it-yourself se anunta si venirea companiei germane OBI, cel mai mare jucator de profil din Europa u pe lista hypermarketurilor care vad in Focsani un potential de dezvoltare se afla si Real care cauta o locatie in sudul orasului u micii comercianti deja se pling ca au vinzari mult mai mici

Marile lanturi de magazine au reusit sa patrunda si in Focsani, iar din aceasta luna vor incerca sa potoleasca pofta de cumparaturi a persoanelor cu venituri medii, dar nu numai. E vorba de hypermarketurile Carrefour si Kaufland, care la ora actuala sint pe ultima suta de metri a lucrarilor, disputindu-si inca startul oficial pe piata. Desi nu au facut publice datele de inaugurare, unul din primele magazine gata sa-i primeasca pe cumparatorii focsaneni este

Carrefour. Acesta este poate cel mai asteptat de catre focsaneni, mai ales datorita politicilor de discount practicate, astfel ca investitorul trage tare pentru a deschide hypermarketul de pe soseaua de centura pe 15 septembrie, potrivit informatiilor noastre. Magazinul este inclus in parcul de retail dezvoltat de firma belgiana BelRom, pe nu mai putin de 12 ha in vecinatatea magazinului Dedeman, investitie care se ridica la circa 50 de milioane de euro. In acest parc sint incluse mai multe supermarketuri, insa Carrefour va da startul inaugurarilor, in luna septembrie. "Inaugurarea hypermarketului Carrefour Focsani va avea loc luna aceasta, va avea o suprafata de vinzare de 8.000 mp si va pune la dispozitia clientilor sai 1.200 locuri de parcare gratuite. Pentru hypermarketul din Focsani au fost facute deja in jur de 300 de angajari, acum ne apropiem cu pasi mari de finalul procesului de recrutare si selectie. Am reusit sa gasim oameni pregatiti si motivati pentru toate posturile scoase la concurs. Fiecare nou angajat beneficiaza de formari de orientare catre client, de formari teoretice de cultura intreprinderii si de alte formari specifice, legate de meseria pe care o practica in Carrefour. In plus, o parte dintre noii angajati urmeaza o perioada de pregatire practica in unul din celelalte magazine deschise de Carrefour in tara", au detaliat reprezentantii Departamentului PR al Carrefour Romania. Compania detine magazine in noua judete ale tarii, plus Bucuresti, unde are deschise sase hypermarketuri.


Kaufland vine din urma


La mare concurenta cu hypermarket-ul Carrefour este si Kaufland, ridicat la intersectia Bulevardului Brailei cu str. 1 Decembrie. Deocamdata nu s-a trecut la sistematizarea zonei, mai ales ca municipalitatea a planuit si realizarea unui sens giratoriu impreuna cu reprezentantii concernului german, insa pe platoul din fata magazinului se lucreaza de zor, pentru realizarea spatiilor de parcare. Ziarul Kaufland a ajuns deja prin cutiile postale ale vrincenilor, angajarile sint facute, astfel ca inaugurarea este o chestiune de saptamini. "Data deschiderii magazinului va fi anuntata cu o saptamina inainte in ziarul nostru", a mentionat Octavian Cojocaru, director de marketing la Kaufland Romania, precizind ca restul detaliilor despre investitie ramin deocamdata confidentiale. Potrivit surselor noastre, magazinul va fi deschis in jurul datei de 24 septembrie. Lucrarile efective la hypermarketul Kaufland au fost demarate la sfirsitul lunii mai, la turnarea pietrei de temelie participind si primarul Decebal Bacinschi. Reprezentantii Kaufland au subliniat atunci ca investitia de la Focsani se ridica la peste 8 milioane de euro, pe un teren de 22.000 mp, cu o suprafata a magazinului de 6.900 mp si cu 317 locuri de parcare. Aici vor lucra 150 de persoane. Oferta hypermarketului va fi constituita de o gama larga de produse si servicii de calitate, o importanta deosebita fiind acordata articolelor proaspete: carne, mezeluri, brinzeturi si legume. Concernul german Kaufland este prezent in Romania din anul 2005 si la ora actuala detine aproximativ 34 de magazine.


Bricostore si Praktiker, la concurenta


Parcul de retail de la marginea Focsaniului va fi deschis in doua etape, dupa Carrefour urmind inaugurarea altor mari magazine care au "amanetat" o parte din investitia BelRom. Astfel, Bricostore si Media Galaxy vor completa complexul de retail in luna decembrie, data de finalizare planificata prin proiect. Bricostore este specializat in produsele necesare construirii, renovarii, amenajarii locuintei, biroului sau gradinii, astfel ca va face concurenta si firmei Dedeman. La ora actuala, Bricostore are magazine in opt orase, iar in Bucuresti detine patru locatii. Se estimeaza insa ca reteaua Bricostore va ajunge la un numar de aproximativ 30 de magazine in anul 2011. Cum piata de constructii este in plina dezvoltare, la Focsani va fi inaugurata si o locatie Praktiker, liderul national al pietei de "do-it-yourself". Conceptul "do-it-yourself" defineste un sistem foarte popular in Occident care se refera la centrele comerciale care vind intr-o singura locatie intreaga gama de materiale si produse necesare amenajarii locuintei, astfel incit cumparatorul economiseste timp si bani, dar are si satisfactia unui lucru facut de el pentru casa. Potrivit oficialilor companiei, investitia a demarat deja, inclusiv pe partea de recrutare personal. "Am inceput acest proiect pentru acest an. Totul merge bine, nu va exista nici o aminare", e tot ce a putut sa ne confirme Tereza Dordia, PR Coordinator Praktiker Romania. Compania detine deja magazine in 18 orase ale tarii, iar in Bucuresti alte trei. Potrivit informatiilor noastre, investitia de la Focsani se va ridica in partea de sud a orasului, in apropiere de Petrom V. De altfel, mai multi mari investitori si-au aratat interesul pentru a-si dezvolta afacerea in Focsani, printre acestia fiind si cel mai mare jucator pe piata europeana de "do-it-yourself", compania germana OBI, care isi negociaza in aceasta perioada o locatie tot in sudul municipiului. Si hypermarketul Real pare interesat de Focsani, insa finalizarea unor asemenea investitii sint preconizate pentru anul 2010. Potrivit surselor din piata de profil, investitorii au demarat deja negocieri cu proprietarii de terenuri de pe soseua E 85, unde exista mai multe suprafete compacte care se preteaza la asemenea proiecte. Astfel, este de asteptat ca in zona de Sud a orasului sa apara noi magazine, in incercarea de a contrabalansa investitiile deja incepute la complexele comerciale din Nord. De altfel, pentru 2010 este programata si inaugurarea mall-ului "Focsani Plaza", ridicat linga Interex.


Magazinele "de cartier", in impas


Cele doua hypermarketuri ce se pregatesc sa-si deschida portile in Focsani se alatura magazinelor apartinind retailerilor Interex, G"â„¢market, magazinelor de discount Penny, Profi, dar si afacerilor locale Zanfir si Paco. Cum numarul celor care isi fac cumparaturile in magazine mari este in continua crestere, dat fiind faptul ca produsele pot fi gasite intr-un singur loc si chiar la preturi mai mici, piata de profil din Focsani cunoaste o concurenta din ce in ce mai mare. Magazinele mici, "de cartier", mai ales cele specializate pe produse alimentare si menaj, sint primele care resimt concurenta. Patronii deja se pling de o scadere a vinzarilor si isi arata teama de a nu mai rezista prea mult pe piata. "Vinzarile sint deja mai mici. Oamenii isi iau salariile, bonurile si se duc sa cumpere din magazinele mari si chiar din Onasis. Daca mai coboara sa ia o piine sau un pachet de tigari, iar de aici noi nu cistigam aproape nimic. Si macar daca ar fi un singur magazin pe strada"¦. Chiria este foarte mare, nu stiu cit o sa mai rezist. Nici nu se mai pune problema sa angajezi un om, sa-l platesti"¦ Poate cei care au spatiile lor, care au magazine si pe la tara si mai ruleaza marfa pot sa mai reziste, insa noi nu stim cit", ne-a spus Anita Iacob, care gestioneaza un mic magazin din Focsani. Vinzatorii spun ca din cauza puterii scazute de cumparare este de inteles de ce oamenii au nevoie de pretul cel mai mic si apreciaza chiar si 50 de bani in minus la un produs. (Camelia STANILA)


Angajari la Bricostore


Bricostore anunta ca miine si poimiine organizeaza interviuri in vederea angajarii pentru viitorul centru comercail din Focsani. Astfel, cei interesati pot participa pe 2 si 3 septembrie, intre orele 9.00 - 18.00, in Sala de Conferinte a Hotelului Unirea la o prezentare a slujbelor si a pachetelor salariale oferite de angajatorul francez. Vrincenii pot opta pentru postul de lucrator comercial, cerintele fiind urmatoarele: studii medii, experienta profesionala minim 6 luni, cunostinte operare PC si spirit de echipa. Bricostore are deschise in tara noua magazine: 4 in Bucuresti si cite unul in Ploiesti, Brasov, Constanta, Pitesti si Arad. "Ne adresam familiilor, amatorilor de decoratiuni interioare, pasionatilor gradinaritului, dar si firmelor profesioniste, punindu-le la dispozitie cele mai competitive preturi de pe piata de constructii, amenajari si gradinarit", spun reprezentantii magazinului. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 18 ore, 52 minute, 36 secunde
Romania nu e o tara saraca. Romanii nu sunt saraci. Romanii ALEG sa fie saraci. Spun ca n-au bani dar cifrele de afaceri ale firmelor de orice profil din Vrancea sunt prea mari pentru oameni citeste integral
, acum 739370 zile, 18 ore, 52 minute, 36 secunde
In sfarsit avem si noi cu ce sa ne mandrim. Sper ca aceste doua hypermarketuri sa creasca prestigiul Focsaniului dar si calitatea serviciilor. BRAVO!
, acum 739370 zile, 18 ore, 52 minute, 36 secunde
Foarte interesant..auzi,sa ne mandrim cu Carrefour..adica noi vrancea care reprezinta o parte a istoriei sa ne mandrim cu un market gigant. Nu ca-mi vine sa lesin-vb lui fii-miu.
, acum 739370 zile, 18 ore, 52 minute, 36 secunde
cata zarva si cu magazinele astea ! industria in focsani este zero,toti au numai carciumi, buticuri ,magazine de tot felul,toti vand.nu ne ramane decat noi sa cumparam.cu ce bani....dracul stie!
, acum 739370 zile, 18 ore, 52 minute, 36 secunde
este foarte bine ca se deschid astfel de magazine, m-am saturat sa tot cumpar de la zanfir si gmarket, care umfla preturile, asa, mai bine ma duc la carrefour si cumpar aceleasi produse la preturi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.