Economic

Economia romaneasca creste de 3 ori cit in zona Euro

Ziarul de Vrancea
3 iun 2005 2151 vizualizări
Economia Romaniei va creste cu 5,5% in 2005, potrivit estimarilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Economia Romaniei va creste cu 5,5% in 2005, potrivit estimarilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Aceeasi previziune a fost facuta si de Fondul Monetar International (FMI), care asteapta ca aceasta crestere sa fie de mai mult de trei ori superioara celei din zona Euro. Autoritatile romane au anuntat o tinta de crestere de 5,5 - 6% din PIB. Totusi, aceasta tinta ar putea fi revizuita avind in vedere inundatiile care afecteaza Romania si care au adus pagube importante nu numai infrastructurii dar si agriculturii. Analiza BERD mai arata si ca perspectiva aderarii pentru Romania si Bulgaria in 2007, urmate probabil de Croatia, va continua sa atraga capital strain, ca si anul trecut. Pina vom vedea aceste previziuni optimiste implinindu-se, ne putem lauda cu faptul ca ministrii de Finante din cele 12 tari care fac parte din zona Euro dau Romaniei o steluta pe moneda EURO. Astfel, pe viitoarele monede euro vor fi desenate 27 de stelute: 15 reprezentind vechea Europa, 10 pentru noua Europa si 2 pentru Romania si Bulgaria. Oficiali din Comisia Europeana au declarat ca regindirea designului monedei EURO a fost pusa in discutie in Luxemburg, la ultima reuniune informala a EcoFin, (Consiliul Economic si Financiar), la care au participat cei 12 ministri de Finante din UE, reprezentanti ai Bancii Centrale Europene, guvernatori ai bancilor nationale europene si premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, presedinte al Eurogrup.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.