Economic

Absolventii primesc sapte salarii daca fac naveta

Iulia Crețu
26 aug 2008 775 vizualizări
De la inceputul anului, 26 de tineri s-au angajat si au beneficiat de masuri speciale pentru ei Tinerii absolventi din Vrancea au la dispozitie pe 26 septembrie un Tirg de joburi organizat special pentru ei de reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Bursa locurilor de munca se va derula incepind cu ora 9.00, in trei locatii urbane: Focsani, Adjud si Odobesti si trei rurale: Dumitresti, Vidra si Vulturu.

Oferta slujbelor este variata si, pentru a-i convinge pe tineri sa se incadreze, reprezentantii AJOFM anunta masurile stimulatorii de care beneficiaza tinerii care vor sa devina independenti din punct de vedere financiar. Cei care au terminat liceul sau o scoala profesionala pot beneficia de prime de incadrare, dar si de salarii stimulatorii in cazul in care accepta o slujba la distanta de localitatea de domiciliu. Reprezentantii Fortelor de Munca anunta pentru primele sapte luni ale anului ca au reusit sa plaseze pe piata muncii 26 de tineri absolventi. Acestia au beneficiat de programele speciale de protectie sociala acordate de stat. Astfel, absolventii institutiilor de invatamint si absolventii scolilor speciale, in virsta de minimum 16 ani, inregistrati la AJOFM, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, 550 RON. De asemenea, exista masuri speciale si pentru tinerii care vor sa isi completeze veniturile. "Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pina la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat", a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM. Nu beneficiaza de aceste masuri absolventii care urmeaza o forma de invatamint sau care inca de dinainte de absolvire au avut contracte de munca. Pentru a-i determina pe tineri sa se angajeze, statul ofera stimulente financiare pentru absolventii care lucreaza in alte localitati decit cele de origine. "Absolventii care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare, egala cu nivelul a doua salarii minime. Absolventii care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime", mai spun reprezentantii AJOFM. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.