Economic

Romania este codasa Europei la angajati

Mihaela Beșleagă
8 aug 2008 720 vizualizări
Un studiu al celei mai mari companii mondiale de resurse umane, Manpower, arata ca Romănia se confrunta cu una dintre cele mai profunde crize de angajati din lume, care dureaza de aproape 5 ani.

Cel mai relevant argument in acest sens este acela ca tara noastra se afla pe ultimul loc in Europa, chiar si in urma Bulgariei, in ceea ce priveste investitiile in domeniul resurselor umane. In acest context in care piata muncii este luata cu asalt de vesti alarmante, specialistii in resurse umane de la CODECS initiaza o dezbatere privind problemele cu care se confrunta angajatii si angajatorii romani, organizind, in perioada 4-5 septembrie, la Cluj-Napoca, primul Congres de resurse umane din Romania. Acesta isi propune sa dezbata problemele acute din domeniu si sa caute solutii pentru rezolvarea lor. "Criza de personal afecteaza grav mediul muncii din Romania cu consecinte serioase: cresc costurile, sint inchise fabrici, creste somajul, scade puterea de cumparare a cetatenilor, se deterioreaza nivelul de trai al tuturor romanilor", se precizeaza intr-un comunicat semnat de Ruxandra Radu, reprezentantul CODECS. Congresul se adreseaza in premiera practicienilor de resurse umane, specialistilor in training si dezvoltare organizationala din toata tara, inclusiv din Vrancea, provocindu-i la dezbatere si solutii. Vor fi abordate modele noi de buna practica in domeniul invatarii, training-ului si dezvoltarii, al personalului, dar si exemple practice recente si studii de caz. Mai multe detalii despre acest eveniment gasiti pe site-ul www.hrvscongress.ro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.