Economic

Vrincenii, nemultumiti de electrocasnice

Nicoleta Cristea
7 aug 2008 761 vizualizări
Inspectorii OJPC Vrancea au solutionat luna trecuta 89 de reclamatii si sesizari, din care 49 au vizat prestarile de servicii, iar 33 au fost legate de produsele nealimentare, in special electrocasnice.

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor atrage atentia ca in fata cumparatorilor raspunde doar vinzatorul, cel de la care a fost achizitionat produsul. "Un alt aspect important il reprezinta faptul ca pina la 6 luni consumatorul nu trebuie sa faca dovada neconformitatii produsului, considerindu-se ca orice neconformitate aparuta a existat de la inceput. Dupa 6 luni, pina la 2 ani, orice neconformitate aparuta trebuie demonstrata de consumator, tot prin expertiza neutra. Neconformitatea trebuie anuntata la vinzator in maxim 2 luni de la constatare", se arata intr-un comunicat de presa al OJPC. Pentru abaterile constatate luna trecuta prin cele 244 de procese verbale de contraventie, inspectorii OJPC Vrancea au aplicat amenzi in valoare de 353.200 lei. Amenzile au fost aplicate pentru abateri de informare, modul de comercializare si depozitare, produse expirate, practici comerciale ilicite, nerespectarea clauzelor contractuale, neasigurarea sevice-ului in garantie si post garantie. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.