Economic

Noii transportatori au obtinut licentele

Mihai Boicu
6 aug 2008 1030 vizualizări
Autoritatea Romana Rutiera a eliberat licentele dupa ce a fost notificata de un executor judecatoresc Transportatorii care au cistigat licitatia din aprilie si au avut cistig de cauza la Curtea de Apel Galati in procesul cu Consiliul Judetean si Autoritatea Romana Rutiera au obtinut licentele de transport de la ARR Vrancea.

SC Vastrans SRL, SC GNG Agrotrans SRL si SC Transcarpina SRL au apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare hotarirea Curtii de Apel Galati, dupa ce CJ a refuzat sa dea caietele de sarcini ARR, pentru a putea fi eliberate licentele. "Deoarece ARR Vrancea nu are personalitate juridica, executorul a notificat ARR la Bucuresti, iar cei de acolo le-au dat dispozitie celor de aici sa elibereze licentele. Ne punem licentele in geam si iesim pe trasee", ne-a spus unul dintre transportatori, Andrei Robu. Acesta a mentionat ca firmele au cerut in instanta daune Consiliului Judetean de 10.000 lei pentru fiecare zi de intirziere in eliberarea licentelor de transport. "Am cerut daune pentru ca noi am platit leasing in perioada asta si ne-a fost foarte greu", a adaugat Andrei Robu. Licentele s-au eliberat cu scandal ieri dimineata la sediul ARR, deoarece vechii transportatori au incercat sa-i convinga pe functionarii Autoritatii sa nu le dea acte firmelor care au obtinut cistig de cauza in instanta. Pina la urma, pentru a aplana scandalul, s-a apelat la ajutorul Politiei. Hotarirea care da dreptate celor trei firme nu este definitiva, ci are efecte pina la judecarea dosarului de fond. Vechii transportatori au contestat licitatia din aprilie, dupa care au cerut in instanta suspendarea incredintarii traseelor pina la finalul procesului. Firmele care au cistigat licitatia au cistigat la rindul lor la Curtea de Apel Galati, insa hotarirea nu a putut fi pusa in aplicare decit prin intermediul unui executor judecatoresc. Intre timp, va continua procesul pe fond in dosarul in care cistigatorii de pe zece trasee au fost contestati de firmele care au detinut pina atunci contractele. Intr-o situatie confuza este firma care a cistigat cele trei trasee care fac legatura intre Focsani si Jaristea, deoarece aceasta nu a mers pina la Galati cu procesul, iar acum nu a obtinut licenta de transport. De mentionat ca DNA a inceput cercetarile in cazul unui ofiter de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor, care a fost acuzat ca a inmatriculat 25 de microbuze pentru un om de afaceri vrincean fara a avea documentele in regula.

Procesele firmelor de transport continua, dar fara obiect

Instanta a luat in discutie ieri cererea de interventie in nume propriu a SC Megatrans SRL, Genilyz Comex SRL, Lili Sim SRL, Manosim SRL si Geval Trans Com SRL si a decis ca societatile au tot dreptul sa intervina in cauza. Tot ieri, completul de judecata a decis sa revina cu adresa la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea pentru a se lamuri in privinta cercetarilor penale care se efectueaza in acest caz. Este vorba despre acuzatiile de uz de fals impotriva lui Neculai Grama, Andrei Robu, Georgel Rosca si Teodor Berea, asociatii firmelor care au cistigat licentele de transport pentru punctele Focsani - Tataranu, Gologanu, Suraia, Cimpineanca, Urechesti si Rimniceni. Cu toate acestea, dosarul a ramas fara obiect, deoarece cele trei firme care au cistigat licentele de transport au primit marti dimineata unda verde pentru a pleca pe traseu, in baza hotaririi Curtii de Apel Galati. Procesul de fata este deschis de Vastrans SRL, SC GNG Agrotrans SRL si SC Transcarpina SRL, care au cistigat in luna aprilie licitatia organizata de Consiliul Judetean, pentru traseele de mai sus, pe motiv ca CJ le pune in imposibilitate de a-si desfasura activitatea. (N. CRISTEA, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 18 ore, 3 minute, 56 secunde
Dupa ce ca mergem ca sardelele in localitatile invecinate Focsanilor mafia instalata la volanele mult prea mici ale microbuzelor fac scandal.Sa va fie rusine iar daca populatia ar fi un pic mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.