Economic

Continua procesele legate de licitatia traseelor judetene

Nicoleta Cristea
30 iul 2008 776 vizualizări
Cercetarile penale au fost extinse Completul de judecata care se ocupa de dosarul licentelor de transport a solicitat ieri informatii de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, cu privire la cercetarile penale care sint facute pentru uz de fals impotriva lui Neculai Grama, Andrei Robu, Georgel Rosca si Teodor Berea, asociatii firmelor care au cistigat licentele de transport pentru punctele Focsani - Tataranu, Focsani - Gologanu, Focsani - Suraia, Focsani - Cimpineanca, Focsani - Urechesti si Focsani - Rimniceni. SC Vastrans SRL, SC GNG Agrotrans SRL si SC Transcarpina SRL au cistigat în luna aprilie licitatia organizata de Consiliul Judetean Vrancea, însa procesele de pe rolul instantelor sint în desfasurare, iar CJ Vrancea nu le da caietele de sarcini, cu toate ca societatile au o hotarire a Curtii de Apel Galati care le-a dat cistig de cauza.

Din acest motiv, cele trei firme se judeca acum cu Consiliul Judetean, care le pune in imposibilitate de a-si desfasura activitatea. In acest dosar a fost depusa o cerere de intervenienta de catre firmele care au pierdut traseele mai sus mentionate si, la termenul de ieri, aparatorul acestora a solicitat un termen la sfirsitul lunii august, intrucit pe 25 august va fi judecata o cerere de stramutare la Inalta Curte de Casatie si Justitiei Bucuresti. "Cererea de interventie nici macar nu a fost discutata, nefiind admisa in principiu. Cu toate acestea instanta a luat in considerare actele depuse de intervenienti", ne-a declarat avocatul firmei Vastrans SRL. Avocatul intervenientilor SC Megatrans SRL, Genilyz Comex SRL, Lili Sim SRL, Manosim SRL si Geval Trans Com SRL a sustinut ca dosarul, fiind intens mediatizat, are repercusiuni. "Chiar si eu am fost amenintata si intimidata pentru a nu intra in proces. Familia mea a fost si ea amenintata", a precizat aparatorul. Cu toate acestea, instanta a dispus un termen mai scurt, la care se va discuta raspunsul procurorilor cu privire la cercetarile penale care sint efectuate legate de administratorii societatilor de transport pentru fals in cadul licitatiei. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.