Economic

Alimente bomba in magazinele vrincene

Mihaela Beșleagă
29 iul 2008 736 vizualizări
Inspectorii OPC au gasit la vinzare 69 kg de ciocolata, produse zaharoase si iauturi expirate u un distribuitor de piine din Buzau care transporta produsele in mizerie a fost amendat cu 4.000 lei

Zeci de kilograme de produse expirate, piine transportata in conditii neigienice, alimente perisabile vindute la temperatura mediului ambiant si produse vrac fara date de identificare, iata citeva dintre cele mai grave nereguli constatate de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), in timpul verificarilor efectuate in luna iulie. Au fost controlati 37 de comercianti, punindu-se accentul pe calitatea, etichetarea, depozitarea si modul de comercializare a alimentelor perisabile din punct de vedere microbiologic. La sase unitati au fost gasite la comercializare 69 kg de produse expirate, ciocolata si produse pe baza de ciocolata, alte produse zaharoase, gris, cacao, condimente, iaurturi, in valoare de 503 lei. Acestea au fost oprite definitiv de la comercializare si distruse in fata inspectorilor OPC, aplicindu-se sanctiuni de 4.000 lei fiecarui operator economic. Transportul alimentelor in conditii precare a fost o alta deficienta constatata de inspectori. "A fost identificat un mijloc de transport apartinind unui distribuitor de piine si produse de panificatie din judetul Buzau, care la controlul efectuat a prezentat ambalajele de transport (navete pvc) improprii pentru transportul piinii (neigienizate "" faina, praf, impuritati), existind posibilitatea infestarii si/sau contaminarii produsului, precum si produs transportat fara ambalaj de transport, neasigurindu-se datorita acestui fapt protectia piinii (10% din aceasta fiind deformata). Mijlocul de transport auto nu era autorizat", informeaza inspectorii OJPC. Intreaga cantitate de piine de 175 kg a fost oprita de la comercializare, operatorul fiind sanctionat cu 4.000 lei. De asemenea, la trei magazine din mediul rural, din Vidra si Cotesti, s-au gasit la vinzare alimente perisabile expuse la temperatura mediului ambiant. In aceste cazuri, cele 35 kg de produse s-au oprit temporar de la comercializare, aplicindu-se cite o amenda contraventionala de 4.000 lei. In plus, pentru neinformarea completa a consumatorilor la comercializarea alimentelor vrac, cu denumirea produsului, termenul de valabilitate sau termenul durabilitatii minimale, neafisarea preturilor la loc vizibil, au fost aplicate in total 27 amenzi si 10 avertismente, oprindu-se temporar de la comercializare 445 kg de produse, in valoare de 3.574 lei. In prezent, dat fiind perioada torida, este in desfasurare o tematica de control privind aparatele de aer conditionat. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.