Economic

OPC-ul a pus lacat pe o sala de fitness din Adjud

Mihaela Beșleagă
29 iul 2008 6090 vizualizări
Inspectorii au verificat opt sali de gimnastica si tratamente corporale din Focsani si Adjud Vara este anotimpul in care in special doamnele si domnisoarele acorda o atentie deosebita ingrijirii corporale, de aceea saloanele de infrumusetare si salile de fitness sint asaltate de reprezentantele sexului frumos.

Din acest considerent, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Vrancea au controlat in luna iulie respectarea drepturilor consumatorilor si a calitatii serviciilor prestate la opt sali de gimnastica aerobica, fitness, bodybuilding/culturism, masaj si tratamente corporale din Focsani si din Adjud. La o sala de intretinere corporala din Adjud inspectorii au constatat neindeplinirea standardelor de siguranta si calitate in folosirea aparaturii existente, precum si conditii de confort precare, cu spatiu neventilat si mocheta rupta. Date fiind aceste deficiente, s-a luat decizia inchiderii unitatii pentru renovare si dotare corespunzatoare. De asemenea, la toate saloanele s-a constatat neinformarea completa si corecta a consumatorilor: neafisarea denumirii unitatii, a avertismentelor cu caracter general pentru fiecare grupa de activitate, a avertizarilor la aparatele cu grad ridicat de accidentare, precum si instructiunile de folosire ale aparatelor din salile de fitness. Alte abateri au fost: afisarea tarifelor practicate si a reducerilor acordate pentru clientii fideli, fara a se preciza in ce conditii un consumator devine client fidel, nici procentul de reducere acordat, neafisarea preturilor la alimentele sau bauturile comercializate in cadrul salilor, nici a tarifelor practicate pentru serviciile respective. "Pentru abaterile constatate s-au aplicat sase avertismente si doua amenzi, in valoare de 6.000 lei, iar la trei unitati s-a dispus si masura de oprire temporara a prestarii de servicii pina la remedierea deficientelor", au anuntat inspectorii OJPC Vrancea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.