Economic

Transportul de persoane a ajuns la DNA

Mihai Boicu
25 iul 2008 936 vizualizări
Un comisar sef de la Inmatriculari Vehicule Bucuresti este acuzat ca ar fi inmatriculat fictiv 25 de microbuze din Vrancea u beneficiarul a participat la licitatia organizata de Consiliul Judetean pentru atribuirea traseelor de transport u unul dintre transportatorii la care au ajuns masinile sustine ca firma de leasing s-ar fi ocupat de inmatriculare

Un comisar sef este cercetat de procurorii anticoruptie pentru ca ar fi facilitat inscrierea a 25 de microbuze pentru un om de afaceri focsanean, pentru a putea participa la licitatie organizata in aprilie de Consiliul Judetean pentru transportul de persoane. Potrivit NewsIn, ofiterul ar face parte din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule din subordinea Institutiei Prefectului Bucuresti. Primele cercetari efectuate de DNA arata ca ofiterul ar fi inmatriculat 25 de microbuze Volkswagen si Ford Tranzit, cumparate in leasing, in perioada martie-aprilie. Valoarea prejudiciului din acest dosar este de 200.000 de euro, iar comisarul sef ar putea fi acuzat de fals intelectual si fapte asimilate actelor de coruptie. In urma licitatiei din aprilie pentru atribuirea traseelor de transport calatori, cistigatorii de pe mai multe trasee au fost contestati de vechii operatori. Acestia au acuzat incorectitudinea informatiilor pe care cistigatorii le-au prezentat atunci cind au participat la licitatie. Consiliul Judetean a trimis plingerile nemultumitilor catre Politie, care a inceput cercetarile in acest caz. Dosarele cu vehiculele inmatriculate in fals au fost facute la Bucuresti, iar CJ sustine ca nu a facut altceva decit sa introduca datele in aplicatia electronica a Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

"Firma de leasing s-a ocupat de tot"

Unele dintre microbuzele care au fost inmatriculate fictiv au apartinut SC Vastrans SRL si SC GNG Agrotrans SRL, doua firme cistigatoare ale licitatiei din aprilie, fapt confirmat de unul dintre asociatii de la cele doua firme, Andrei Robu. "La noi au fost 13 masini, noua la Agrotrans si patru la Vastrans. Masinile au fost cumparate de la Chiriac Leasing, din Bucuresti, care s-a ocupat de tot. Mai avem masini luate si de la alte firme, dar acolo ne-am ocupat noi. Din cite stiu, din cercetari a reiesit ca un angajat sau un imputernicit al Chiriac Leasing s-a dus la Inmatriculari si s-a ocupat de tot. Noi am aflat de asta atunci cind ne-au chemat de la Politie sa dam o declaratie", ne-a spus Andrei Robu. Potrivit acestuia, se pare ca din dosarul de la politie lipsea documentul ca masinile sint inregistrate la primariile unde isi au sediul firmele care le-au cumparat, pentru a se plati impozite. Cu toate acestea, microbuzele au fost inmatriculate. Pina la lamurirea dosarului de la DNA, dar si a conflictului din justitie, pe traseele contestate din judet circula vechii operatori de transport. O parte dintre acestia au fost opriti de Politia Rutiera in ultimele zile, dupa ce cistigatorii licitatiei din aprilie i-au reclamat ca circula fara licente. Cistigatorii mai acuza si faptul ca CJ nu respecta hotarirea Curtii de Apel Galati care le da dreptul sa circule pina la finalizarea procesului in care s-a contestat licitatia. "Consiliul Judetean, mai exact presedintele Marian Oprisan, refuza in continuare, prin nerespectarea hotaririi Curtii de Apel Galati, sa trimita caietele de sarcini catre ARR Vrancea in vedere emiterii licentelor de traseu cistigatorilor licitatiei, ba mai mult incuviintind vechilor operatori (partizani infocati ai PSD) sa efectueze curse ilegale pe rutele amintite", spun transporatorii, prin intermediul lui Andrei Robu. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.