Economic

Noi ghisee pentru plata taxei auto

Ziarul de Vrancea
4 iul 2008 742 vizualizări
Pentru evitarea aglomeratiei, decizia de plata se emite in doua zile Finantistii vor trebui sa sporeasca numarul ghiseelor si persoanelor care sa stea la dispozitia soferilor doritori sa achite taxa de poluare auto sau sa ceara diferenta fata de vechea taxa de prima inmatriculare.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dispus masuri si pentru instruirea personalului, pentru a solutiona cu promptitudine solicitarile si a explica orice nelamurile pe care o au contribuabili. De asemenea, oamenii vor putea afla exact detaliile legate de documentele necesare si de modul in care pot obtine decizia de calcul a taxei pe poluare, respectiv restituirea diferentelor dintre cele doua taxe. Reprezentantii ANAF precizeaza ca decizia de calcul a taxei pe poluare pentru autovehicule se emite in termen de doua zile de la data solicitarii, cu exceptia societatilor de leasing pentru care termenul este de cinci zile. "Aceasta decizie a fost luata pentru a evita aglomeratia de la ghiseele administratiei fiscale, mai ales in primele zile de aplicare a taxei", au explicat finantistii. Potrivit procedurii prezente, contribuabilii depun cererea de emitere a deciziei la registratura organului fiscal, atunci fiindu-i comunicat si momentul la care se poate prezenta pentru ridicarea ei. In cazul in care nu sint inscrise de RAR in cartea de identitate a vehiculului emisiile de CO2 , contribuabilii trebuie sa se adreseze acestei institutii. Emisiile de CO2. sint necesare numai calculului taxei pe poluare pentru autovehiculele din categoria M1 cu norma de poluare Euro 3, Euro4, Euro5 si Euro 6. Pentru cei care solicita restituirea diferentei de bani intre cele doua taxe, dar care nu mai detin dovada platii, reprezentantii ANAF recomanda solicitarea eliberarea unei copii dupa documentul de plata existent la unitatile Trezoreriei Statului, odata cu depunerea cererii de restituire (contribuabilul nu trebuie sa ridice personal copia). Restituirea nu este posibila in cazul in care autovehiculul pentru care se solicita diferenta de bani a fost instrainat intre timp. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.