Economic

IMM-istii vor sa se asigure ca noii primari nu vor mari taxele

Camelia Stănilă
3 iul 2008 819 vizualizări
Micii intreprinzatori cer parteneriate publice-private pentru sprijinirea mediului de afaceri si o infrastructura mai buna

IMM-urile vrincene vor sa se asigure ca noii primari alesi nu vor modifica nivelul taxelor si impozitelor. Presedintele Patronatului IMM Vrancea, Ion Roman, atrage atentia administratiilor locale ca nu vor putea functiona fara mediul de afaceri, astfel ca doreste si parteneriate publice-private in localitati. Acesta a anuntat si infiintarea mai multor patronate IMM in Vrancea. "Speram ca noile consilii locale nu vor stabili noi taxe, caci si asa acestea sint mari. Administratiile locale trebuie sa ajute mai mult firmele, sa le controleze mai elegant. In urmatoarea perioada vom face si o lista de 10-15 probleme pe care le vom prezenta autoritatilor locale, care trebuie sa tina cont de parerea noastra. Acestea vor fi centralizate si la nivel de tara si vor fi prezentate tuturor partidelor, care se pregatesc de campania electorala pentru alegerile parlamentare", a sustinut Ion Roman, presedintele Patronatului IMM Vrancea. Printre primele probleme aduse in atentia autoritatilor se numara infrastructura, considerata esentiala pentru dezvoltarea economica a multor zone. De asemenea, presedintele PIMM a adus in discutie si numarul prea mare de angajati din primarii, cu sutele in unele localitati, cum e Adjudul. Reprezentantul intreprinzatorilor spune ca multe administratii nu reusesc sa-si acopere cheltuielile cu functionarii si atrage atentia ca acest lucru s-ar putea rasfringe tot asupra mediului de afaceri. "Zilele trecute am sesizat ca Adjudul deplinge mediul de afaceri, aflat in scadere si nu are de unde stringe bani ca sa isi plateasca cheltuielile in administratie. Am trait sa o vad si pe asta, ca administratia sa sesizeze ca daca nu sprijina mediul de afaceri nu are cu ce sa traiasca. Dar si in toate primariile sint salariati foarte multi. Banii pentru ei trebuie sa vina de la noi si astfel sintem incarcati. De asemenea, sint prea multe persoane care primesc ajutoare", a fost de parere Ion Roman. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.