Economic

Revolta pentru salarii la Urbis

Ziarul de Vrancea
1 iul 2008 765 vizualizări
20 de oameni s-au adunat in fata firmei pentru a-si recupera ultimul salariu u acestia au fost nevoiti sa-si plateasca facturile la utilitati, dar si sa achite niste salopete pentru a-si primi lefurile restante

In jur de 20 de angajati ai societatii Urbis SA Adjud, nemultumiti ca nu si-au primit salariul pe ultima luna de munca, au protestat ieri in fata sediului unitatii. Oamenii se pling ca li se imputa bunuri de inventar, in timp ce conducerea unitatii sustine ca a existat o mica intirziere, dar ca oamenii au venit sa isi ia banii si nicidecum sa protesteze. "Sintem in proces de reorganizare. Salariatii de la apa-canal au trecut la CUP SA Focsani. Cei care au predat bunurile de inventar pe care le aveau si-au primit azi (ieri-n.r) salariile. Doar echipamentele de lucru sint suportate in proportii egale. Astfel, jumatate din costul salopetelor va fi suportat de noi, iar restul de salariati. Nu sintem in urma cu nimic, noi trebuia sa platim pe 27 si azi e 30 iunie. Salariatii nu au nici un motiv de ingrijorare, intirzierea s-a datorat faptului ca procesul de predare-primire a bunurilor este destul de greoi. Sint doua-trei persoane care au avut probleme mereu cu institutia, dar restul de 90% din personal nu are nici o problema, restul sint niste absurditati", ne-a declarat Gabriel Grecea, director interimar la SC Urbis SA.


Salariatii trebuie sa fie bun-platnici


Angajatii Urbis mai spun ca li s-a cerut sa fie cu facturile de la utilitati la zi, pentru a putea primi restul de bani, asa ca multi dintre cei care au primit ieri salariul au lasat o mare parte la caseria firmei. "Mie mi-au cerut sa platesc factura la apa ca sa imi dea salariul", ne-a spus Gelu Grosu, unul dintre muncitorii care a plecat de la Urbis. Ceea ce nu inteleg oamenii este de ce nu li se calculeaza si diferenta de salariu pe care ei trebuie sa o primeasca de mai bine de un an de zile. In urma cu un an si patru luni, sindicatul a negociat o alta grila de salarizare, numai ca sefia Urbis de la acea vreme nu le-a dat oamenilor nici un leu. Drept pentru care acestia au inaintat o plingere la Parchet. Si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) le-a dat dreptate salariatilor, obligind angajatorul sa respecte prevederile contractului colectiv de munca. In aceste conditii, incepind cu 1 iunie, muncitorii vor primi salariul recalculat. "Li s-au marit salariile dar nu cu cit au cerut ei, in plus vor primi si bonuri de masa", ne-a mai spus Gabriel Grecea. Directorul interimar nu a putut face promisiuni la fel de ferme cind a venit vorba de diferenta constituita de recalcularea salariilor, oamenii nemaiavind alta solutie decit asteptarea unei rezolutii favorabile a Parchetului. O alta disputa majora a existat ieri intre salariatul Iulian Partenie si conducerea Urbis. Adjudeanul a acuzat firma ca mai are sa ii dea 497 de lei si ca aceasta refuza pe motiv ca omul ar trebui sa mai predea niste acte contabile. In cele din urma, cele doua parti au ajuns la o intelegere si muncitorul si-a primit banii. Directorul interimar mai spune ca cei care nu au primit banii ieri ii vor primi astazi, pe baza unui proces verbal incheiat in urma predarii bunurilor ce le-au fost date in folosinta in timpul muncii lor de la apa-canal, printre care si niste salopete. In urma intrarii pe piata a SC CUP SA, operator regional de furnizare a apei potabile, Urbis nu mai inseamna decit serviciul de salubritate, la care vor munci aproximativ 25 de oameni. (Ana-Maria CANTIA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.