Economic

Seceta pune in pericol recolta de porumb

Ziarul de Vrancea
25 iun 2008 695 vizualizări
Prognoza meteo anuntata pentru urmatoarele doua luni, care da ca probabila o vreme caniculara, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius pe lunile iulie si august, pune in pericol productia la plantele prasitoare.

Potrivit specialistilor din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, vor fi suficiente doua-trei saptamini de vreme caniculara pentru ca productia de porumb sa fie calamitata. "Nu avem deocamdata o situatie a umiditatii solului, dar daca prognoza pentru lunile iulie si august se adevereste inseamna ca vom avea si anul acesta culturi calamitate. Este suficient ca timp de trei saptamini sa fie temperaturi crescute ca productia la culturile prasitoare cum ar fi porumbul, floarea soarelui sau sfecla de zahar sa fie compromisa", a precizat purtatorul de cuvint al DADR Vrancea, inginerul Ion Marin. In luna iulie a anului trecut, din suprafata totala de 62.719 de hectare cultivate cu porumb, 70% era calamitata in proportie de 100%, iar 12.346 de hectare de culturi de floarea soarelui au fost si ele compromise in proportie de 100%. Tot in aceeasi perioada, din cauza temperaturilor de 39 de grade Celsius, in proportie de 100% au fost compromise 857 de hectare de soia si alte 173 de hectare de sfecla de zahar. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.