Economic

Se apropie recoltatul la griu

Doina Ganea
25 iun 2008 755 vizualizări
lucrarile agricole de vara sint in toi

Peste doua saptamini, adica incepind cu data de 5 iulie, se poate trece la recoltatul la cultura de griu. Conform datelor sintetice ale Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala privind stadiul lucrarilor agricole, pina la aceasta data s-a recoltat orz de toamna de pe o suprafata de 100 ha din cele 764 ha cultivate. Productia medie la hectar la orz este de 4.000 kg, ceea ce inseamna o depasire cu 31% peste cantitatea estimata a se recolta in acest an. Din cele 145 de hectare de orzoaica de toamna s-a recoltat de pe o suprafata de 70 ha, productia medie la hectar fiind de 3.429 kg, cu 21% mai mult decit productia prognozata. Datorita acestor lucrari de recoltat la culturile de rapita, orz si orzoaica s-a reusit eliberarea ternurilor agricole de pe o suprafata de 850 ha, din cele 40.488 cultivate, ceea ce reprezinta 2% din totalul terenurilor agricole. Conform specialistilor DADR, in prezent continua lucrarile de intretinere a culturilor agricole, fermierii finalizind prima prasila mecanica si manuala la culturile de porumb, floarea soarelui si sfecla de zahar. De asemenea s-a incheiat si a doua prasila manuala si mecanica la cultura de sfecla de zahar realizata pe o suprafata de 30 de hectare. La culturile de porumb si floarea soarelui, prasila a doua, atit manuala cit si mecanica, s-a realizat in proportie de 80-90% din suprafetele cultivate. Fermierii vrinceni au cultivat anul acesta 61.853 ha cu porumb si 8.271 ha cu floarea soarelui. în luna iulie a anului trecut, din cauza secetei griul a fost afectat in proportie de peste 50% pe o suprafata totala de 18.464 de hectare, iar orzul si orzoiaca pe o suprafata de 5.600 de hectare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.