Economic

Finantari nerambursabile pentru micii intreprinzatori

Doina Ganea
25 iun 2008 655 vizualizări
de luna trecuta se acorda noi finantari pentru industria alimentara si forestiera

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), ofera fonduri nerambursabile întreprinderilor Mici si Mijlocii. Finantarea se poate obtine in cadrul Masurii 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere", cu sprijinul a doua scheme de ajutor de stat care se adreseaza industriei agroalimentare si celei forestiere. Potentialii beneficiari trebuie sa intocmeasca proiecte care sa respecte criteriile de eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului aferent fiecarei scheme de finantare. Astfel, luna trecuta au fost depuse la Oficiile Judetene ale APDRP 63 de proiecte de investitii pentru aceste scheme, cu o valoare totala eligibila de 87,7 milioane de euro.

întreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) care proceseaza produse agricole in vederea obtinerii si utilizarii surselor de energie regenerabila si a biocombustibililor au depus 29 de proiecte in valoare totala de 36,37 milioane de euro. De asemenea, in luna mai, IMM-urile din domeniul prelucrarii primare a produselor forestiere lemnoase si nelemnoase au depus 34 de proiecte in valoare totala de 51,35 milioane de euro.

Pentru aceleasi microintreprinderi mai sint disponibile peste 118 milioane de euro pentru proiecte care prevad, printre altele, fabricarea ciocolatei si a dulciurilor, a pastelor fainoase, a produselor de patiserie si de brutarie, pentru producerea de supe si preparate concentrate, a laptelui praf si chiar a inghetatei. Valoarea maxima a proiectelor nu va depasi 2 milioane de euro, pentru industria alimentara si 3 milioane de euro pentru cea forestiera, cofinantarea fiind de maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile. începind cu luna martie, beneficiarii FEADR au depus, pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole" (Masura 121), "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere" (Masura 123) si "Renovarea si dezvoltarea satelor" (Masura 322), in total 2.753 proiecte cu o valoare totala eligibila de peste 2,2 miliarde euro. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.