Economic

Finantare nerambursabila pentru sectorul privat

Doina Ganea
18 iun 2008 690 vizualizări
Programul îsi propune sa stimuleze cresterea competitivitatii firmelor romănesti pe piata interna si pe pietele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare si solutii informatice de tip e-business

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) organizeaza miine, la sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bacau, incepind cu orele 10.30, primul seminar din seria celor sase dedicate promovarii Programului de Finantare Nerambursabila "e-crestere!", din cadrul Proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere" care are la dispozitie un buget de 9 milioane USD. Intilnirea se adreseaza operatorilor economici din mai multe judete, printre care si Vrancea. în cadrul evenimentului vor fi prezentate prioritatile programului, tipul de aplicatii eligibile, precum si o analiza succinta a procesului de evaluare. Programul isi propune sa stimuleze cresterea competitivitatii firmelor romanesti pe piata interna si pe pietele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare si solutii informatice de tip e-business. Programul se adreseaza persoanelor fizice, asociatiilor familiale, intreprinderilor mici si mijlocii, consortiilor constituite din IMM-uri si universitati si/sau institute de cercetare-dezvoltare. Valoarea finantarilor nerambursabile variaza incepind de la 33.450 lei pentru persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale, 223.000 lei pentru IMM-uri si ajungind pina la 446.000 lei pentru consortiile reprezentate de universitati si/sau institute de cercetare-dezvoltare si IMM-uri. Proiectele trebuie sa includa propuneri de finantare privind achizitionarea utilajelor de productie care sa contina elemente inovatoare sau tehnologii moderne, precum si echipamente TIC (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora), achizitionarea de licente de productie, patente, inventii, inovatii, necesare pentru implementarea procesului inovator de productie, precum si licente software si sisteme TIC (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora), achizitionarea de solutii software care pot include urmttoarele: analiza proceselor, dezvoltarea, implementarea si testarea aplicatiei, achizitionarea de servicii de consultanta pentru: planuri de afaceri pentru dezvoltarea solutiilor de tip e-business, studii de piata, pregatirea documentatiei proiectului, implementarea proiectului (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora), achizitionarea de servicii de instruire (numai taxele pentru cursuri), participarea la expozitii si tirguri nasionale si internationale (numai taxa de participare) si servicii pentru marketing online (una din aceste categorii sau o combinatie a acestora) sau costuri pentru audit. Proiectele solicitantilor pot fi depuse in intervalul iulie "" octombrie 2008, la sediul MCTI din Bulevardul Libertatii Nr. 14, Sector 5, Bucuresti. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.