Economic

2,97 milioane de lei au mai intrat la buget

Ziarul de Vrancea
17 iun 2008 554 vizualizări
Bilantul pe luna mai al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea arata ca in urma a nu mai putin de 340 de controale s-au atras la buget sume suplimentare totalizind peste 2,97 milioane de lei.

Ca de obicei, agentii economici vrinceni nu si-au calculat bine taxele si impozitele catre stat, astfel ca diferentele constatate de finantisti s-au ridicat la 2,66 milioane de lei. La aceasta suma se mai adauga accesorii de 228,49 mii lei, dar si amenzi de 77,7 mii lei. Din sumele stabilite suplimentar in luna mai si lunile anterioare s-a reusit incasarea a 4,2 milioane de lei. Cele mai frecvente deficiente au fost determinarea eronata a impozitului pe profit prin inregistrarea in evidenta contabila a unor cheltuieli care nu sint aferente realizarii de venituri impozabile, prin neluarea in calcul a tuturor cheltuielilor nedeductibile sau necolectarea TVA aferenta cheltuielilor de protocol, nedeductibile din punct de vedere fiscal, sau lipsei de marfuri din gestiune. La acestea s-au adaugat deducerea nelegala de TVA aferenta achizitiilor de bunuri si servicii care nu sint destinate operatiunilor taxabile, deducerea TVA de pe documente care nu indeplinesc conditiile legale si declararea eronata a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului general consolidat. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.