Economic

Consiliul Local Adjud redevine actionar majoritar la Urbis

Ana-Maria Cantia
14 mai 2008 1009 vizualizări
Primarul spune ca a ajuns la o intelegere cu Dorinel Umbrarescu Consiliul Local Adjud si-a renegociat pozitia in Consiliul de Administratie al firmei Urbis. Primarul Constantin Armencea a anuntat ieri ca a ajuns la un acord cu actionarul majoritar Dorinel Umbrarescu, astfel ca CL va prelua cel mai mare procent din actiuni.

Edilul spune ca majorarea este posibila ca urmare a unui aport de capital adus de CL, mai exact o autospeciala pentru stringerea gunoiului. Se pare ca Dorinel Umbrarescu nu mai este interesat de societate de vreme ce Serviciul de apa-canal se va desprinde de Urbis. De la 1 iunie este preconizat sa intre pe piata noul operator regional, CUP SA Focsani. "Asteptam sa apara in Monitorul Oficial decizia prin care CL va fi actionar majoritar la Urbis. Inca nu am stabilit care vor fi procentele de actiuni dar dupa noi va fi dl. Umbrarescu", ne-a declarat primarul Constantin Armencea. Aflat in campanie electorala pentru un nou mandat, primarul a fost nevoit sa gaseasca solutii pentru cea mai mare problema a locuitorilor si anume lipsa apei potabile. Astfel, ca prin minune, putul forat din zona Siret - Siretel le poate asigura locuitorilor din zona apa non-stop, sau cel putin asa sustine primarul. Edilul mai spune ca doar nepasarea si incompetenta conducerii Urbis au facut ca locuitorii orasului sa nu aiba apa, in conditiile in care acest lucru este posibil. "Solutia pe care am gasit-o noi putea fi gasita si adoptata de mult, dar nu s-a vrut pentru a ma sabota pe mine", sustine primarul, adaugind ca a extins zonele in care oamenii pot beneficia de apa la strazile Ion Roata, Cuza Voda, Tudor Vladimirescu si e in plan bulevardul Garii. In acest context, Urbis va avea o alta conducere, in fruntea careia va fi instalat cel mai probabil Gabriel Grecea, care a fost angajat la inceputul lunii. Dan Simionescu, presedintele consiliului de administratie, a intrat oficial in concediu. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.