Economic

Atac de tip phishing la Bancpost

Camelia Stănilă
1 mai 2008 1015 vizualizări
Bancpost a suferit zilele trecute un atac de tip phishing, prin care s-a incercat aflarea datelor confidentiale de la clienti, prin intermediul unor mailuri ce imitau site-ul bancii

Potrivit Lilianei Ciobanasu, sef Serviciu PR in cadrul Bancpost, tentativa de fraudare nu s-a lasat cu urmari grave, banca luind masuri inclusiv pentru a-si anunta clientii sa nu-si divulge datele legate de conturi, numere de card sau coduri PIN. "A fost un atac de phishing, mailuri in care se imita pagina noastra de internet, in incercarea de a se obtine date confidentiale. Banca a fost avizata, iar pagina respectiva a fost inchisa. Noi ne-am instruit mereu clientii sa nu spuna la nimeni PIN-ul cardului sau alte date confidentiale, iar daca au facut-o e vina lor. Clientilor li s-a spus ca banca nu cere niciodata astfel de date prin email sau telefon. Cine apuca sa dea aceste date risca sa-i fie clonat cardul, insa la noi nu au fost probleme de genul acesta. In plus, clientii nostri care au internet banking stiu pagina noastra si e imposibil sa nu-si dea seama de fals. Era o imitatie grosiera. Clientii trebuie sa recunoasca un email din partea bancii, care ar avea in stinga adresa http://www.bancpost.ro, nu http:// si niste numere cum s-a intimplat in mailul fals", a explicat Liliana Ciobanasu. Se pare totusi ca din cauza acestui atac, o parte din cardurile Bancpost, cele Millenium, nu vor putea fi utilizate o perioada, lucru constatat ieri si de citiva vrinceni. Incercarile de fraudare prin internet s-au inmultit in ultima perioada, la jumatatea lunii aprilie tinta unui atac similar fiind si Banca Transilvania. (C. STANILA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.