Economic

Animalele de companie si melcii pot fi asigurati

Cristi Irimia
30 apr 2008 1634 vizualizări
Societatile de profil si-au largit aria de acoperire in materie de asigurari u culturile agricole pot fi asigurate, statul subventionind agricultura daca exista polita de asigurare incheiata u viata - locuinta - masina, un trio ce va deveni la moda in asigurare, in maximum 10 ani

Societatile de asigurari din Vrancea si-au adaptat ofertele prin diversificarea variantelor de asigurare, dupa modelul practicat in statelele occidentale inca de prin anii "â„¢60. Astfel, mai nou, societatile de profil asigura animale de companie, stupii de albine sau culturile de melci ori struti. Deocamdata, insa, nu exista pe piata de profil din judet posibilitatea ca focsanenii sa isi asigure vocea, fie ca este vorba de cintareti sau de simpli oameni. Asta in contextul in care exista cazuri de persoane care si-au pierdut vocea din cauza unor probleme de sanatate.


Animalele sint expertizate de veterinar


Cu privire la asigurarea animalelor, daca un ciine traverseaza strada si este accidentat mortal de catre o masina, proprietarul animalului este despagubit. In situatia in care un animal de companie este cotat la 1.000 de lei de catre proprietar, pentru o asigurare valabila un an de zile se platesc aproximativ 35 de lei. Asadar, cine isi asigura un animal de companie cu 35 de lei si are parte de un eveniment nefericit, este despagubit cu valoarea la care am facut referire anterior, 1.000 de lei. "Trebuie precizat, insa, ca animalul este supus unor teste medicale de catre un medic veterinar, inainte de incheierea asigurarii. Se face o inspectie de risc, pentru ca se pot ivi situatii in care un animal este foarte batrin si bolnav, asadar riscul sa moara este mare. In acest caz, animalul nu va fi asigurat", ne-a declarat Ion Bercuci, director al Generali Asigurari, filiala Vrancea. Acesta a adaugat ca asigurarea este valabila pentru deces din accident, din boala, pentru cheltuieli medicale, etc., dar si ca asigurarile pe care le face Generali privesc un spectru mai larg, de la asigurari de viata la locuinte sau IMM-uri.


Se asigura intens culturile agricole


Cei care se ocupa de agricultura isi pot asigura culturile de griu, porumb, pomi fructiferi, vita de vie, floarea soarelui, orz, orzoaica, etc. Important de stiut este faptul ca statul subventioneaza majoritatea culturilor agricole si fermelor de animale cu conditia ca acestea sa fie asigurate. De exemplu, pentru un hectar de griu, subventia de la stat este de 500 lei, pe care agricultorul ii foloseste cum crede de cuviinta. "Asiguram culturi agricole, animale, in limitele stabilite prin contract. Piata asigurarilor ramine deschisa, iar noi oferim polite pentru o paleta larga de variante de asigurare. Practic, avem un portofoliu complet", ne-a spus Ionut Constantinescu, director in cadrul Asirom Vrancea.

Preturile culturilor agricole difera in functie de ceea ce se asigura. Astfel, pentru un hectar de griu se platesc intre 16 si 18 lei la o suma asigurata de 1.000 de lei, in vreme ce pentru un hectar de vita de vie, cotat la 4.000 de lei, asigurarea creste la 170 "" 180 de lei.

Radu Gauroiu, director la Omniasig Vrancea, ne-a declarat ca ofertele in materie de asigurari agricole, dar si de alta natura, sint extrem de vaste. "Asiguram de la masina, locuinta, animal de companie, pina la culturi agricole si oferta nu se opreste aici. Piata asigurarilor este in crestere, la nivel national, asta e o certitudine", a precizat Gauroiu.


Asigurarile de viata si locuinta, in pole position


La ora actuala, vrincenii isi asigura din ce in ce mai mult locuintele sau incheie diverse asigurari de viata. Piata pe aceste segmente va fi in crestere in Romania in urmatorii 10 ani, mai ales ca legislatia va obliga cetatenii sa-si asigure locuintele. Cit priveste asigurarile de viata, in diversele sale forme, acestea nu vor mai fi considerate un moft, ci o necesitate, fie ca este vorba de investitie, protectie, burse de studii pentru copii sau pensie privata. Toate societatile de asigurare din Vrancea ofera portofolii complexe de asigurari de viata, prin diverse oferte de polite, in functie de virsta, sexul si perioada de asigurare. La ora actuala, exceptind obligativitatea asigurarilor de viata in cazul creditelor bancare, sub 6% din populatia activa a Romaniei are o asigurare de viata. In Occident, procentul celor asigurati depaseste 80%. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 8 ore, 50 minute, 31 secunde
poate piata asigurarilor este in crestere la nivel national , in nici un caz in Vrancea si in nici un caz la Omniasigul lui Gauroiu .La cate daune inchipuite numai de el ,,stiute" si pe care i le citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.