Economic

Fermierii, indemnati sa ia banii europenilor

Doina Ganea
24 apr 2008 723 vizualizări
Ieri a avut loc ultimul seminar din cadrul Campaniei de informare si promovare a masurilor de accesare a fondurilor europene

Fermierii au fost incurajati sa lupte cu produsele de import

In cadrul actiunii de promovare a masurilor din Planul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), derulata pe o perioada de doua luni, organizatorii (Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola si Institutia Prefectului) au avut sase intilniri cu producatorii si 12 intilniri cu autoritatile locale. Ieri, potentialii investitori s-au intilnit la Ateneul Popular cu reprezentantii a 13 firme de consultanta, din care jumatate din Vrancea, care sprijina fermierii si asociatiile agricole pentru intocmirea proiectelor de finantare, dar si cu cele mai importante institutii de creditare, care vor asigura o parte din bani. Directorul general al Agentiei Nationale de Consultanta Agricola, Viorel Murarescu, i-a indemnat pe fermieri sa investeasca in agricultura, mai ales in conditiile in care piata romaneasca este invadata de produse de import. Directorul DADR, Costica Neata, a prezentat oportunitatile de finantare, zecile de miliarde de euro fiind oferite de UE statului roman pentru proiecte care sa duca la relansarea agriculturii. "La nivelul judetului avem un program de refacere a islazurilor din zonele inundate, din 10 localitati. La alte sapte zone de islazuri se lucreaza inca. Sint bani si pentru fermierii care vor sa-si modernizeze exploatatiile zootehnice si pentru reconversia plantatiilor de vie. In domeniul productiei vegetale va pot spune ca avem firme interesate sa investeasca in productia de oleaginoase pentru producerea bioetanolului si biodieselului. Avem firme de consultanta care va pot ajuta sa accesati fondurile europene si reprezentanti ai bancilor care au programe de creditare avantajoase. Totul este sa aveti curaj si sa investiti pentru ca nu veti regreta", le-a spus agricultorilor directorul DADR, Costica Neata. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.