Economic

Vizitatori putini la Salonul Constructorilor

Raluca Manolache
21 apr 2008 879 vizualizări
22 de firme din domeniul constructiilor au participat anul acesta la "Salonul Constructorilor" u noutatea absoluta prezentata la tirg a fost sticla celulara utilizata pentru izolarea cladirilor

Focsanenii nu s-au inghesuit in acest weekend sa vada noutatile din domeniul constructiilor care au fost prezentate la "Salonul Constructorilor". Chiar daca deschiderea editiei a XI-a a Tirgului National de Tehnologii si Materiale de Constructii, Decoratiuni Interioare, Servicii Conexe s-a realizat in prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu, acest lucru nu i-a impulsionat pe focsaneni sa vina sa vada produsele expuse. Reprezentantii firmelor prezente au fost de parere ca publicitatea facuta manifestarii a lasat de dorit, iar orgoliul altora i-a determinat sa se tina deoparte. Astfel, evenimentul, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea, in perioada 18-20 aprilie, a reunit 22 de firme de profil, dar si din domeniul asigurarilor. Participantii au dorit sa aduca in atentia celor interesati cele mai noi materiale de constructii, instalatii termice si electrice, articole sanitare, confectii metalice, timplarie, PVC, lemn sau izolatii. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel al firmei care promoveaza sticla celulara, o inovatie in domeniu. Valentin Bejenariu, director de vinzari in cadrul companiei, a spus ca aceasta este o solutie tehnica utilizata cu eficienta la izolarea cladirilor. "A fost o slaba prezenta si o proasta organizare. Firmele din Focsani nu au dorit sa participe la eveniment pentru ca acesta s-a organizat in curtea unei societati competitoare. Cu toate acestea, au fost persoane care s-au interesat de produsele noastre si doresc sa le promoveze pentru ca sint utilizate pe scara larga. Sticla celulara are un rol izolator, hidroizolator, termoizolator, izolator fonic", a declarat Valentin Bejenariu. Cei care au dorit sa incheie un contract pentru izolarea propriilor locuinte au trebuit sa scoata din buzunar intre 29-78 lei pentru metrul patrat. Si utilajele de prelucrare a timplariei de PVC au atras atentia vizitatorilor. Cu toate acestea, reprezentantii unei alte firme de profil au atras si ei atentia asupra slabei organizari sustinind ca principalul motiv pentru care lumea nu a venit la tirg a fost lipsa de promovare. "Au fost putini vizitatori si organizarea a lasat de dorit. Doar patru persoane au dorit sa cumpere utilaje pentru prelucrarea timplariei. La editia din acest an ne-am facut mai multa publicitate si sper sa colaboram cu cei care s-au interesat de produsele noastre", a afirmat Ionut Olac, agent de vinzari. Cei interesati trebuie sa stie ca utilajele din acest domeniu au preturi care variaza intre 1.800 lei - 10.000 lei.


Florile au prins la focsaneni


Fiind primavara, dar si sarbatoarea Floriilor, florile au reprezentat punctul de atractie al tirgului. Reprezentantii unei societati locale care se ocupa cu distributia florilor s-au aratat incintati de cistigurile realizate in cele trei zile. "Am avut flori de gradina si plante de interior. Cel mai bine s-au vindut muscatele, petuniile si begoniile. A fost o editie multumitoare, dar se putea si mai bine din punct de vedere organizatoric. Vinzarile au mers foarte bine", a declarat Raluca Constantin, inginer de productie la sera de flori a fostului deputat Catalin Popescu. Vizitatorii au putut cumpara muscatele cu 6 lei si petuniile cu 3 lei ghivechiul. Specialisii firmei spun ca in aceste trei zile s-au primit si comenzi de proiectare si intretinere a unor gradini private. Si una dintre societatile care se ocupa cu ridicarea caselor in sistem Amvic a reusit sa-si atingul obiectivul, acela de a gasi colaboratori si de a intra pe piata din Vrancea. "Editia a fost interesanta. Dorim sa lucram cu arhitecti, ingineri de rezistenta si firme de constructii care sa invete modul de lucru al firmei noastre. Multi particulari s-au aratat interesati sa ridice case in sistemul nostru", a precizat Gabriel Ionescu, director de marketing in cadrul firmei. Compania a prezentat 14 proiecte tip pentru case, impreuna cu toate materialele "la pachet". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.