Economic

Disputa pentru traseul Focsani-Jaristea-Scinteia

Mihaela Beșleagă
19 apr 2008 1450 vizualizări
Scoaterea la licitatie a traseelor de transport public judetean de catre Consiliul Judetean a nascut primele nemultumiri printre transportatori

Doi transportatori vrinceni isi disputa traseul care va fi atribuit prin licitatie publica in aceasta duminica. Traseul Focsani-Jaristea-Varsatura-Scinteia este disputat momentan de doua firme, care s-au inscris la licitatia electronica de atribuire a licentelor de transport pentru urmatorii trei ani. Aceasta se deruleaza in perioada 15-20 aprilie. Patronul uneia dintre societati, Constantin Gogonel, reclama ca o firma concurenta ar fi recurs inainte de licitatie la metode "neortodoxe" pentru a cistiga licenta. Actualele licente de transport pentru traseul amintit au fost adjudecate in 2005 pentru un grup de 7 societati asociate care au pus la bataie mai multe masini. Dat fiind faptul ca pentru o noua licenta trebuie indeplinit un punctaj cit mai mare, fiecare dintre concurenti a incercat "sa ia fata" si sa-si completeze parcul auto, in conditiile in care legislatia s-a modificat. "Din cite am aflat, cinci dintre asociati si-au vindut masinile uneia dintre firme, SC Prompt SRL, aceasta din urma fiind si favorita la cistigarea licitatiei. Vrem sa se ia masurile legale pentru dizolvarea acestui grup de asociati, carora ar fi trebuit sa le fi fost suspendate licentele, de vreme ce au vindut masinile inainte de licitatie si sa se fi organizat o noua licitatie, in care sa pornim toti de la 0. Am aflat ieri de aceasta vinzare, lucru care avantajeaza clar firma concurenta", ne-a spus Constantin Gogonel, care a venit la redactie pentru a se plinge de aceasta problema. Contactat de reporteri, patronul Prompt SRL, Petrea Dogaru, nu a dorit sa intre in disputa cu fostul sau partener din asociatie spunind doar ca licitatia va fi cistigata de cel mai bun si ca el are tot interesul sa investeasca in parcul auto pentru a oferi confort calatorilor. "Nu comentez aceste declaratii. Nu ma pot cobori la nivelul de pregatire a lui Gogonel", ne-a declarat Petrea Dogaru. In 2007 a intrat in vigoare Legea 92 privind serviciile de transport public local, care reglementeaza ca Autoritatea Rutiera Romana (ARR) nu mai are competente privind atribuirea sau suspendarea licentelor pentru trasee, toate acestea fiind preluate de Consiliul Judetean. "Sint persoane care vin la noi chiar pe ultima suta de metri, inainte de licitatie, sa ne sesizeze diverse probleme, dar noi nu mai avem competente in ceea ce priveste licentele pentru trasee, toate au fost preluate de Consiliul Judetean. Cit priveste vechea lege, care a functionat in perioada 2005-2008, intr-adevar, daca unul dintre asociati isi vindea masinile, noi suspendam licentele si scoteam din nou la licitatie traseul", ne-a declarat Florin Nedelcu, directorul ARR Vrancea. O alta modificare adusa de noua lege este faptul ca pentru perioada 2008-2011 dispare notiunea de asociatie, iar licentele se acorda individual. CJ Vrancea a aprobat la inceputul acestei luni 89 de trasee pentru transportul judetean de calatori. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.