Economic

Textilele si betoanele, sub lupa OPC

Mihaela Beșleagă
17 apr 2008 683 vizualizări
inspectorii anunta controale intensive de Paste

Produsele textile si materialele de constructii de pe piata vrinceana au fost tinta controalelor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) din ultima perioada, in urma verificarilor aplicindu-se amenzi in valoare de 59.000 lei. Principalele abateri constatate au fost: absenta elementelor de informare in limba romana, a instructiunilor de intretinere, spalare, compozitia fibroasa in cazul textilelor si lipsa elementelor de informare si a documentelor de conformitate, la materialele de constructii. Saptamina trecuta, inspectorii au efectuat 63 actiuni de control si au aplicat amenzi in cuantum de 70.000 lei, printre neregulile constatate numarindu-se: comercializarea de produse expirate, lipsa documentelor de conformitate si calitate, lipsa orarului de functionare si a denumirii firmei. Inspectorii Protectiei Consumatorilor anunta ca sint in curs de desfasurare controale caracteristice sarbatorilor pascale, dar si privind comercializarea pestelui. "Aceste controale se vor desfasura pina la finele lunii aprilie, avind in vedere ca in toata aceasta perioada marea majoritate a consumatorilor cumpara produse specifice acestor sarbatori", a precizat inspectorul sef Dumitru Dila. Consumatorii care intimpina probleme sint sfatuiti sa rezolve pe cale amiabila diferendele cu operatorii economici, in caz contrar sa vina cu reclamatii la OJPC. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.