Economic

Carnea de miel se vinde cu cinci zile inainte de Paste

Mihaela Beșleagă
16 apr 2008 849 vizualizări
Carnea provenita de la ovinele sacrificate în gospodariile populatiei este destinata strict consumului propriu

Mieii de Paste vor fi sacrificati in unitati autorizate sanitar veterinar, precum si in locuri special amenajate de catre administratia locala, in piete si tirguri, pentru o perioada de cinci zile, inaintea Pastelui. Toate aceste locatii de sacrificare trebuie sa dispuna de echipamente de asomare, puse la dispozitie de administratia pietelor. "Autoritatile locale vor identifica locurile unde se vor amenaja punctele de sacrificare, care vor functiona temporar, in preajma sarbatorii pascale. Acestea trebuie sa respecte citeva conditii de baza, printre care si dotarea cu apa curenta. Directia Sanitar Veterinara urmeaza apoi sa controleze daca locatia indeplineste toate conditiile sanitare si cele privind bunastarea animalelor. Sacrificarea se va face cu electroasomatoare", ne-a declarat un reprezentant al Biroului de Presa al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Toti producatorii care vor sa vinda miei vii in piete, in perioada sarbatorilor pascale, trebuie sa detina certificatul de sanatate al animalului de la medicul veterinar, formularul de miscare si actele care dovedesc ca este proprietarul animalelor. Carnea si organele de miel sint admise pentru consumul public numai daca sint insotite de un certificat de sanatate. Carnea provenita din sacrificarile efectuate in locurile amenajate temporar va fi comercializata direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, examinare si marcare. Marcarea carnii de miel destinata pietei nationale se face cu o stampila de forma rotunda, iar carnea de miel obtinuta in unitati autorizate pentru schimburi intracomunitare se marcheaza cu o stampila ovala. Carnea provenita de la ovinele sacrificate in gospodariile populatiei este destinata strict consumului propriu. "Este interzis transportul carnii in alte locuri in scopul comercializarii, precum si expunerea pentru o perioada prelungita de timp la temperatura mediului ambiant", mai specifica reprezentantii ANSVSA. Pentru sesizarea unor aspecte nedorite in comercializarea produselor alimentare sau pentru solicitarea de informatii, cetatenii se pot adresa la numarul de telefon gratuit 0800 826 787, care este indisponibil momentan. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.