Economic

Reabilitare ENET, contra terenuri

Doina Ganea
4 apr 2008 1166 vizualizări
Compania Avrig 35 SRL este dispusa sa investeasca 30 de milioane de euro in modernizarea ENET u investiorii cer in schimbul investitiei terenuri in echivalent, oferta convenabila pentru primarul Bacinschi

Presedintele companiei Avrig 35, Alexander Hergan, proprietarul firmei de prelucrarea lemnului SC Mopaf SA Focsani, a adresat pentru a treia oara Consiliului Local intentia de a construi o noua centrala de termoficare a orasului in schimbul celor 2,5 ha de teren pe care le ocupa acum ENET-ul. Avrig 35 este dispusa sa investeasca aproximativ 30 de milioane de euro intr-o noua centrala in schimbul unor terenuri din Focsani, firma fiind cunoscuta ca fiind un dezvoltator important pe piata imobiliara. In adresa sa, Alexander Etienne Hergan prezinta oferta concreta cu privire la proiectul de construire a unei centrale de termoficare pe un alt amplasament decit cel actual si modalitatea de compensare a cheltuielilor pe care firma pe care o reprezinta le va face. "Noi vom investi aproximativ 30 de milioane de euro pentru construirea centralei si in schimbul acestei sume dorim echivalentul in terenuri. Unul din aceste terenuri este cel pe care se afla centrala ENET, care va apartine. Acest teren va fi evaluat de o firma neutra la pretul zonei, iar diferenta sa ne fie compensata cu alte terenuri, care vor fi evaluate corect", se arata in adresa firmei Avrig 35 semnata de presedintele Alexander Hergan. Pentru demararea acestei activitati, Hergan propune "sa se incheie un Memorandum de intelegere, care sa cuprinda obligatiile ambelor parti si in baza lui sa se inceapa evaluarile, studiile de fezabilitate si proiectele pentru noua centrala", se arata in scrisoare. Presedintele Avrig 35 SRL solicita o intrevedere pentru a clarifica aspectele acestei colaborari.


Oferta convenabila pentru Bacinschi


In timpul sedintei de luna trecuta, consilierul local Nitica Ciubotaru a propus ca firma in cauza sa prezinte datele tehnice prin care se va obtine o eficienta economica in urma acestei investitii. Primarul Decebal Bacinschi s-a aratat de acord cu propunerea consililerului Nitica Ciubotaru. "Da, va trebui sa discutam despre toate conditiile tehnice pe care le vom impune, indeosebi asupra carui tip de combustibil sa-l utilizeze aceasta centrala, pentru ca pretul gazului metan creste alarmant. Este necesara purtarea unei corespondente sau a unui dialog", a concluzionat edilul. Primarul Decebal Bacinschi este dispus sa cedeze citeva hectare din cele 144 care compun islazurile din Focsani, in schimbul investitiei. "Trebuie sa vedem ce solutii tehnice ne ofera pentru ca nu as vrea sa ne axam numai pe gaz metan, care este foarte scump. Poate putem sa folosim si altceva ca materie prima pentru incalzire. In al doilea rind, modernizarea ENET nu presupune in calculele celor de la Avrig si reabilitarea retelelor pe care tot noi va trebui sa le modernizam. Iar in al treilea rind, eu as fi de acord cu un schimb de terenuri de vreo 50 de hectare din islazurile pe care consilierii oricum nu vor sa le inchirieze crescatorilor de animale", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 8 ore, 4 minute, 6 secunde
Aici este o combinatie de urmarit. VA fi foarte interesant de vazut cum se vor echivala terenurile cu reabilitarea. Care va fi pretul, care vor fi lucrarile etc. etc.
, acum 739393 zile, 8 ore, 4 minute, 6 secunde
ENET este o societate de jefuitori si hoti nenorociti care jefuieste locuitorii Focsaniului de 17 ani de zile. Cetatenii nu doresc nici o modernizare a ENET, isi doresc numai sa dispara o data.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.