Economic

Femeile spun ca odraslele le impiedica sa isi ia o slujba

Iulia Crețu
1 apr 2008 799 vizualizări
Campania derulata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru promovarea egalitatii de sanse si reinsertia pe piata muncii a femeilor aflate in situatie de risc sau marginalizare s-a desfasurat saptamina trecuta in comuna Slobozia Ciorasti.

La evenimentul organizat in parteneriat cu Directia Muncii si Primaria din localitate au raspuns 15 femei. 13 dintre acestea au fost selectionate pentru a urma cursuri de recalificare profesionala. Femeile s-au aratat interesate sa invete tainele calculatorului, ale foarfecelor, dar si ceea ce inseamna a fi lucrator in comert. Reprezentantii AJOFM declara ca femeile intimpina dificultati in gasirea unui loc de munca din cauza copiilor si a treburilor casnice. "Persoanele de sex feminin motiveaza numarul copiilor aflati in crestere ca fiind motivul lor de neocupare. De asemenea, acestea arata un dezinteres pentru un loc de munca si interes pentru ajutoarele acordate prin consiliile locale", spune Marina Dantis, director executiv al AJOFM. Reprezentantii Fortelor de Munca atentioneaza ca aceasta stare de fapt poate fi depasita printr-o mai buna relationare cu consiliile locale si prin mediatizarea ofertelor de munca vacante, dar si a cursurilor de formare profesionala. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.