Economic

Israelienii isi fac mall la Focsani

Ziarul de Vrancea
29 mar 2008 2506 vizualizări
Obrazul subtire si fitele din Focsani vor avea loc de promenada si afisare a hainelor de firma si a telefoanelor de ultima generatie la fiecare sfirsit de saptamina.

Investitia totala in mall-ul "Focsani Plaza" se ridica la 35 milioane euro

Ca orice oras care se respecta cind vine vorba de purtat nasul pe sus, investitorii au simtit ca la Focsani este o piata de exploatat si anunta pentru 2010 deschiderea mall-ului "Focsani Plaza". Compania Omnium Invest din Bucuresti a inceput lucrarile de construire ale centrului comercial la Focsani, in apropierea supermarketului Interex. Este vorba despre o investitie de 35 milioane de euro, care urmeaza a fi inaugurata in primavara anului 2010. Noul proiect, "Focsani Plaza" ofera un total de 32.000 mp, din care 20.000 mp suprafata inchiriabila. Prin extinderea parcarii existente, centrul comercial va beneficia si de aproximativ 1.000 locuri de parcare. Lucrarile de constructie au fost deja demarate, la turnarea primului cancioc participind cei doi investitori din Israel, George Steinberg si Moshe Miller, dar si presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan si primarul focsanean Decebal Bacinschi. Noul mall va oferi solutii multiple pentru cumparaturi in cele 120 de magazine care urmeaza a fi inchiriate, dar si de divertisment prin deschiderea unui cinematograf si a unei zone dedicate copiilor. Omnium Invest a mai fost implicata si in constructia supermarketului Interex din Focsani, dupa o investitie de 4 milioane de euro. Prezent ca de obicei la astfel de inaugurari cu taieri de panglici, presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a tinut sa sublinieze "inegalabila" sa contributie la atragerea de investitori. "Asa cum am promis cetatenilor municipiului Focsani, impreuna cu primarul Decebal Bacinschi am reusit sa atragem in ultimii ani investitii straine de sute de milioane de euro in municipiul Focsani", s-a laudat electoral seful CJ Vrancea. Investitorii au anuntat ca mai deruleaza citeva proiecte in Romania, George Steinberg declarind ca firma sa este implicata in ridicarea unui bloc de birouri pe Stirbei Voda in Bucuresti si urmeaza sa investeasca si intr-o cladire linga Senatul Romaniei. Cei doi investitori israelieni au luat in calcul in proiectul lor de transformare a zonei de centura a Focsaniului si realizarea unui sens giratoriu la Interex pentru a vira la stinga. "Ne vom concentra pe aceasta investitie acum. Pe timpul lucrarilor vom sta la Focsani. Daca te apuci sa torni betoane trebuie sa mergi inainte. Vom avea in vedere si realizarea unui sens giratoriu. Aprobarea pentru constructii am primit-o dupa o asteptare de 2 ani", ne-au spus cei doi investitori din Israel. Proiectarea mall-ului a fost realizata de SC Arhigrafic SRL, prin arhitectul Dimitrie Olaru, sotul Danielei Olaru, arhitectul sef al judetului. De ridicarea "Focsani Plaza" se va ocupa SC Lefter Construct SRL, al carei administrator este democratul Sorinel Lefter Radu, care a contribuit, printre altele, la ridicarea vilei de la km 25^2 a lui Oprisan, dar a pus o caramida si la vila portocalie a senatorului Jan Vraciu. (Doina GANEA, Iulia CRETU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.