Economic

Garantiile la electrocasnice, in topul reclamatiilor

Mihaela Beșleagă
24 mar 2008 777 vizualizări
Multi focsaneni reclama si modalitatile de facturare a consumurilor de energie electrica, termica si apa curenta

50% dintre reclamatiile ajunse la OJPC sint intemeiate. Aceasta este una dintre concluziile Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), care a inregistrat in perioada ianuarie - februarie 159 reclamatii de la cetateni. Dintre acestea au fost solutionate 140 de sesizari, din care 69 au fost intemeiate. Cele mai multe reclamatii vizeaza produsele electrocasnice, mai exact modul de rezolvare a deficientelor aparute in perioada de garantie si post-garantie. De asemenea, multi focsaneni reclama si modalitatile de facturare a consumurilor de energie electrica, energie termica si apa calda menajera, apa rece. Anonimele venite pe adresa OJPC nu sint luate in considerare. "Reclamatiile venite din partea consumatorilor fara elemente de identificare ale acestora (anonime) nu sint inregistrate conform prevederilor legale privind solutionarea petitiilor", tine sa precizeze inspectorul sef al OJPC, Dumitru Dila. Pe parcursul a doua luni, ianuarie si februarie, inspectorii au efectuat 537 controale, in urma carora au aplicat 222 de amenzi in valoare de 471.800 lei. Principalele deficiente constatate la agentii economici vrinceni sint: comercializarea de produse cu termenul de valabilitate depasit, conditii precare igienico-sanitare in unitati alimentare, utilizarea de produse si prestarea de servicii netestate si/sau necertificate anterior, lipsa elementelor de informare privind caracteristicile produselor si serviciilor. "Totodata, in aceasta perioada a fost dispusa masura de inchidere a unitatii de pina la 6 luni la un singur operator economic pentru abateri igienico-sanitare, lipsa apa curenta, excremente de soareci. S-a mai dispus oprirea temporara a prestarii de servicii la 8 prestatori pentru servicii defectuoase oferite consumatorilor", spun inspectorii OJPC. De asemenea, au fost oprite de la comercializare produse in valoare de 4.903,71 lei. O parte dintre acestea, in valoare de 4.317,73 lei, au fost distruse, restul fiind returnate catre furnizori, producatori sau importatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 6 minute, 24 secunde
domnilor de la ojpc nu mai dormiti ca aveti timp si noaptea sa dormiti lucrati macar ziua luati bani degeaba de la oameni meritativa salariu nu mai furati dela amariti
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.