Economic

Finantistii incurajeaza donarea a 2% din impozit

Camelia Stănilă
22 mar 2008 818 vizualizări
Vrincenii care vor avea si in acest an obligatia de a depune formularul 200 privind veniturile realizate in 2007 sint incurajate sa doneze 2% din impozit unei organizatii non-profit sau unitati de cult.

Finantistii precizeaza ca optiunea exista pe cartusul III al formularului, nefiind necesara completarea unei declaratii suplimentare. Contribuabilii care au realizat venituri din activitati independente/ activitati agricole, impuse pe baza de norma de venit, care nu au obligatia de a depune formularul 200, dar opteaza pentru virarea sumei de 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/cistigul net anual pe fiecare sursa si categorie de venit, vor utiliza tot formularul mentionat, ce trebuie completat numai la cartusul III. Restul vrincenilor, care au realizat venituri doar din salarii, pot opta pentru redirectionarea procentului din impozit prin completarea formularului 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentind pina la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.