Economic

Fonduri europene pentru ape uzate si deseuri

Iulia Crețu
19 mar 2008 677 vizualizări
regiunea de Sud Est are de facut proiecte pentru 4,5 milioane euro

Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea anunta ca la inceputul acestei luni, la Braila, s-a lansat la nivel regional licitatia deschisa pentru "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu". Masura este implementata in cadrul Programului Phare 2006, Coeziune Economica si Sociala. Proiectul de finantare ofera sprijin nerambursabil autoritatilor publice locale din localitatile cu pina la 50 de mii de locuitori, pentru derularea unor programe de investitii in domeniul gestionarii deseurilor si in cel al gospodaririi apelor si apelor uzate. Cei interesati de banii europeni trebuie sa stie ca bugetul disponibil este de 36,60 milioane euro, din care 27,45 milioane din fonduri Phare si 9,15 milioane euro co-finantare de la bugetul de stat. Regiunii de Sud-Est, din care face parte si judetul Vrancea, ii sint pastrate 4,5 milioane euro. "Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 100.000 euro si un milion, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10% din bugetul propriu. Un solicitant poate depune o singura cerere de finantare pentru fiecare sector de mediu prioritar. Cererile de finantare trebuie insotite obligatoriu de mai multe documente suplimentare printre care Referatul Agentiei Locale pentru Protectia Mediului si/sau Referatul Sistemului de Gospadarire a Apelor in conformitate cu continutul cadru din Anexele A9.1 si, respectiv A9.2, care sa confirme faptul ca proiectul propus face parte din planul de actiune de protectie a mediului din judet, in original", a declarat Paul Mihai Giurca, directorul executiv al APM Vrancea. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 25 aprilie, la ADR SE, adresa Piata Independentei nr. 1, etajul 5, cod 810210, Braila, telefon 0339/401.018, e-mail adrse@adrse.ro. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.