Economic

Finantele si Garda au scapat de schimbarea sefilor

Camelia Stănilă
19 mar 2008 993 vizualizări
Mai multe structuri din subordinea ANAF au ramas fara sefi, pe principiul "detasarii celor mai buni" acolo unde managementul este defectuos

Conducerile institutiilor de control fiscal din Vrancea au scapat de "eficientizarea managementului", pusa la cale de conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Constantin Grigorica, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea si Adrian Buzdrug, comisarul sef al Garzii Financiare au ramas pe functii, dupa ce la nivel national au fost schimbati "prin rotatie" 17 directori executivi de DGFP, 15 comisari sefi, alaturi si de 8 directori executivi din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor. Decizia a fost anuntata la o sedinta de analiza sustinuta luni de catre ANAF, la care a participat si Constantin Grigorica. "Decizia ne-a fost anuntata luni, la finalul analizei rezultatelor pe 2007 si pe primele doua luni ale anului. Din cite am inteles s-a dorit o mobilitate a unor directori, pe sase luni. In Vrancea nu s-a produs nici o schimbare la nivelul conducerii Directiei de Finante. Noi stam destul de bine la indicatori", spune Constantin Grigorica, seful DGFP Vrancea. Si Adrian Buzdrug a confirmat faptul ca s-a mentinut aceeasi conducere la nivelul Garzii Financiare Vrancea. Potrivit reprezentantilor ANAF, decizia de a roti cadrele de conducere din institutii nu trebuie vazuta ca o sanctiune, ci ca o masura de optimizare a managementului structurilor din teritoriu unde nu au fost atinsi toti indicatorii de performanta. "Ideea a fost ca atit angajatii cit si activitatea propriu-zisa sa beneficieze de expertiza celor mai buni. Cei care au avut rezultate excelente pe plan local au fost trimisi sa identifice si sa elimine eventualele disfunctionalitati din judetele cu performante ceva mai scazute. Am mers pe sistemul utilizat si de celelalte administratii financiare care isi detaseaza, pe principiul rotatiei, cei mai buni oameni in regiunile unde e necesara imbunatatirea managementului. Cei schimbati prin rotatie vor beneficia de aceleasi drepturi ca si pina acum", a explicat Daniel Chitoiu, presedintele ANAF. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.