Economic

Un fast-food si o patiserie, pe lista neagra a OPC

Mihaela Beșleagă
17 mar 2008 796 vizualizări
aproape 90% dintre unitatile tip fast-food din tara au produse alimentare expirate

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a intensificat controalele in unitatile fast-food, in perioada 10 - 12 martie. Inspectiile s-au desfasurat la nivel national, la 585 fast-food-uri, concluzia fiind ca un procent ingrijorator, adica 87% dintre unitatile controlate nu respectau prevederile legale in vigoare referitoare la protectia consumatorilor. La un operator economic din Focsani, respectiv SC ELAMAR COM SRL, s-a constatat lipsa elementelor de identificare ale materiilor prime utilizate la prepararea mincarurilor si nu s-a putut determina data limita de consum. Pentru aceste deficiente, agentul a fost sanctionat cu o amenda contraventionala, inclusiv pentru punerea in pericol a sanatatii cetatenilor. Un alt agent economic cu probleme, din Adjud, a fost depistat de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. La patiseria acestuia s-au gasit foietaje cu nuca mucegaite, fapt pentru care i s-a aplicat o amenda de 4.000 lei. La nivel national situatia este ingrijoratoare. "Astfel, s-a constatat ca peste 400 de unitati de fast-food nu respectau legislatia in vigoare privind protectia consumatorilor, avind produse alimentare neconforme si cu data limita de consum depasita cu pina la 125 de zile, produse care reprezinta pericole reale pentru toti consumatorii (shaorma, sandwichuri, bauturi racoritoare, chifle, pasta de mici, preparate din carne, piine libaneza, smintina, sunca romaneasca)", specifica inspectorii ANPC. Ca urmare a deficientelor constatate la nivel national, organele de control au dispus aplicarea a 172 avertismente si 335 amenzi pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor, in valoare de 817.100 lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.