Economic

Alpha Contruct inaugureaza un nou depozit de materiale de constructii

Mihaela Beșleagă
13 mar 2008 2233 vizualizări
Depozitul central de distributie de pe Str. Antrepozite este al treilea de acest tip, celelalte doua locatii fiind Cotesti si Nanesti u firma asociata, Oxigen, realizeaza pe Str. Cotesti un ansamblu de locuinte cu apartamente de doua si trei camere, care va fi gata in primavara anului 2009 u termenul de livrare a unei vile la comanda este cuprins intre trei luni si jumatate si opt luni

Unul dintre cei mai importanti intreprinzatori locali in domeniul constructiilor si-a inaugurat ieri noul depozit de materiale de constructii Alpha Construct. Manifestarea a fost deschisa cu premierea clientilor fideli si a colaboratorilor cu care firmele Oxigen si Alpha Construct au derulat contracte anul trecut, directorul Laurentiu Pantus exprimindu-si speranta ca aceasta colaborare sa continue si pe viitor. "Multumim tuturor colaboratorilor si celor care ne-au sprijinit pina acum si speram ca si in anul 2008 sa avem o relatie la fel de buna", a spus Laurentiu Pantus, administratorul firmei de constructii Oxigen si director general al Alpha Construct, doua dintre firmele locale de top in constructii. Depozitul central de distributie materiale de constructii de pe strada Antrepozite, care a fost inaugurat ieri, este al treilea depozit de acest tip al firmei Alpha Construct, celelalte doua locatii fiind la Cotesti si Nanesti. Ideea infiintarii unui astfel de spatiu de depozitare propriu a venit in anul 2004, cind s-a creat o ruptura intre firma de prestari servicii in constructii Oxigen si depozitele cu care aceasta incheia contracte. Astfel, in 2005 au aparut cele doua depozite din Nanesti si Cotesti, care ulterior au incorporat si servicii de distributie materiale constructii pentru finisaje. "In noiembrie 2007, cu sprijinul Piraeus Bank din Focsani am obtinut acest spatiu, care reprezinta un vis care s-a transformat in realitate", a mai spus directorul Pantus. Tot in cadrul manifestarii de ieri a avut loc si prezentarea unui nou material, gletul BauMix.


Vile la cheie in opt luni


In prezent, firma Oxigen realizeaza pe strada Cotesti un ansamblu de locuinte cu apartamente de doua si trei camere, care pot fi compartimentate ulterior, ansamblu care se estimeaza ca va fi gata in primavara anului 2009. Pretul la care se va ajunge este de 900 euro/mp. Activitatea firmei a debutat in 1999 si a continuat ulterior prin mai multe proiecte. Oxigen a realizat in 2004 un cartier cu cinci vile pe soseaua Vrancei, un cartier rezidential la Petresti, cu patru vile, dar si alte constructii la cheie, printre care si Hotelul Flora din Gresu, una dintre lucrarile sale emblematice, sau subantepriza supermarketului Zamfir Cash&Carry. Pentru ca Vrancea este o zona cu un risc seismic ridicat, toate cladirile sint proiectate sa reziste la 9,3 grade pe scara Richter, sustin antreprenorii. Termenul de livrare a unei vile la comanda este cuprins intre trei luni si jumatate si opt luni.

Directorul Laurentiu Pantus estimeaza ca anul 2008 este acoperit in proportie de 90% in ceea ce priveste prestarile de servicii in domeniul constructiilor. "Exista trei factori pentru care ne-am impus pe piata: contractul direct cu fabrica de materiale, ceea ce inseamna ca luam materialele la pret de producator, exista un singur teren pe care construim mai multe locuinte, ceea ce presupune cheltuieli mult mai putine cu organizarea santierului si avem o echipa omogena", a spus Pantus. Acesta a mai precizat ca din anul 1999, cind si-a inceput activitatea, nici un salariat nu a parasit firma, desi, pe de alta parte, acesta a recunoscut ca exista un deficit de angajati. In prezent, firma de prestari servicii in constructii Oxigen are 47 de angajati, iar firma de distributie Alpha Construct are 12 angajati. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.