Economic

Bancpost a crescut dobinzile la depozite

Camelia Stănilă
12 mar 2008 581 vizualizări
Bancpost a majorat, incepind de luni 10 martie, dobinzile atit la depozitul PRIM cu dobinda fixa, cit si la contul de economii in dolari.

Potrivit oficialilor bancii, la produsul PRIM deschis de persoanele fizice, in lei, dobinda creste la 6,25% pentru depozitele ce au maturitatea de o luna, constituite intre 500 - 1.000 lei, dar ajunge la 7,75% in cazul celor cu o valoare de peste 5.000 de lei. Pentru depozitele ce au o maturitate de 3 luni, dobinda creste la 6,75% pentru transa 500 -1.000 lei si ajunge la 8,50 % la cele care au o valoare de constituire de peste 5.000 de lei. In cazul depozitelor cu maturitate de 6 luni, cu o valoare intre 500 -1.000 de lei, dobinda creste cu 0,5 puncte procentuale, ajungind la 8,6% pentru transa peste 5.000 lei. Cresteri ale dobinzilor se inregistreaza si in cazul depozitelor PRIM deschise in lei, euro si dolari de catre persoanele juridice pe termen de 14 zile, 1, 2, 3, 6, si 12 luni. Pragul minim al transelor a fost coborit de la 20.000 de lei la 5.000 lei. Astfel, in cazul depozitelor constituite in lei, cu maturitate de o luna, dobinda creste la 6,50% pentru transa 5.000 - 20.000 lei si ajunge la 7,3% pentru sumele ce depasesc. In cazul Contului de economii in dolari pentru persoane fizice, Bancpost a redus nivelul dobinzii cu un punct procentual in cazul transelor de peste 2.000 USD, dobinda oferita in prezent de banca fiind de 3 %. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.