Economic

Greva japoneza printre functionarii publici

Camelia Stănilă
19 feb 2008 794 vizualizări
Acestia cer elaborarea hotaririi de guvern privind promovarea functionarilor, dar si o lege a salarizarii unitare in sectorul bugetar

Functionarii publici din Vrancea, afiliati sindicatului Sed Lex, au protestat ieri dimineata impotriva intirzierilor la aparitia legii privind salarizarea functionarilor publici. Peste 400 de angajati au intrat in greva japoneza timp de doua ore, intre 8.30- 10.30, astfel ca nu au intrerupt lucrul cu publicul. Finantistii, dar si angajatii Directiei Muncii, Casei de Pensii si AJOFM au purtat banderole albe si au pus afise pentru a-si face cunoscute nemultumirile legate in principal de salarii. Functionarii cer elaborarea urgenta a hotaririi de guvern privind avansarea functionarilor publici, o lege a salarizarii unitare in sistemul bugetar si negocierea grilelor de salarizare. "Activitatea de protest s-a desfasurat in conformitate nt", ne-a spus Ioan Mihalcea, liderul de sindicat al finantistilor vrinceni. Alaturi de cei 330 de angajati ai Directiei de Finante, in greva japoneza au intrat si 107 de angajati ai Directiei Muncii si Casei de Pensii. Functionarii sint nemultumiti de cresterile salariale propuse de Guvern pe anul 2008. "Ni s-a promis o majorare de 9,5 %, din care 4% din aprilie si 5,5% din octombrie. Daca facem un calcul la numarul de luni, avem in realitate o majorare de doar 4 procente, ceea ce nici inflatia nu acopera. E mai mare bataia de joc! In fiecare an ne pacalesc astfel. Pe linga faptul ca nu avem salarii, de 7 ani ne chinuim sa avem o lege a functionarilor publici. Iar hotarirea privind promovarea in functii este inca blocata la Ministerul de Justitie", a adaugat si Dumitru Curca, liderul Sed Lex care reprezinta angajatii de la Directia Muncii, Casa de Pensii si AJOFM Vrancea. (Camelia STANILA)cu planul realizat la nivel national, dar fiind o greva japoneza programul de lucru nu a fost perturbat. Noi avem 3 mari revendicari: legea salarizarii functionarilor publici, ordonanta privind promovarea in treapta a functionarilor si micsorarea diferentelor din grilele de salarizare, intre maxim si minim. Daca nu se intimpla nimic, in circa 3 saptamini vom stabili calendarul actiunilor de protest, inclusiv cu cei din sanatate si invatamint", ne-a spus Ioan Mihalcea, liderul de sindicat al finantistilor vrinceni. Alaturi de cei 330 de angajati ai Directiei de Finante, in greva japoneza au intrat si 107 de angajati ai Directiei Muncii si Casei de Pensii. Functionarii sint nemultumiti de cresterile salariale propuse de Guvern pe anul 2008. "Ni s-a promis o majorare de 9,5 %, din care 4% din aprilie si 5,5% din octombrie. Daca facem un calcul la numarul de luni, avem in realitate o majorare de doar 4 procente, ceea ce nici inflatia nu acopera. E mai mare bataia de joc! In fiecare an ne pacalesc astfel. Pe linga faptul ca nu avem salarii, de 7 ani ne chinuim sa avem o lege a functionarilor publici. Iar hotarirea privind promovarea in functii este inca blocata la Ministerul de Justitie", a adaugat si Dumitru Curca, liderul Sed Lex care reprezinta angajatii de la Directia Muncii, Casa de Pensii si AJOFM Vrancea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.