Economic

Oprisan baga pe git investitorilor firmele lui Prunache

Iulia Crețu
30 ian 2008 1429 vizualizări
Pentru constructia noului Complex comercial de pe centura autorizatia de constructie s-ar fi dat in schimbul acceptarii firmelor « prietene »

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea si seful PSD Vrancea, conditioneaza investitorilor straini afacerile pe plan mioritic prin bagarea pe git a firmelor de constructii prietene. Potrivit declaratiilor facute ieri in cadrul sedintei de CL Focsani de catre consilierul democrat Mirela Bizna, pretul unei afaceri in municipiu este dat de acceptarea "sugestiilor" facute de baronul Oprisan. Aceasta a precizat ca la Complexul comercial European Retail Park de pe soseaua de centura a municipiului ar lucra doua dintre firmele controversatului om de afaceri si apropiat al lui Marian Oprisan, Corneliu Prunache. Atacurile democratei s-au indreptat si spre edilul sef Decebal Bacinschi, pe care l-a acuzat ca da acceptul pentru autorizatiile de constructie la semnul venit de la biroul din CJ. "La Primaria Focsani se poarta metoda constringerii. Se impune eliberarea de autorizatii numai daca firmele de constructii sint agreate de Marian Oprisan. Am informatii sigure cum ca acestei firme i s-a tergiversat eliberarea de autorizatii fiind constrinsa sa accepte sa dea constructia Complexului catre doua firme ale lui Prunache", a acuzat democrata Mirela Bizna. La interpelarea consilierului local PD, primarul Decebal Bacinschi a recunoscut ca deocamdata firma care doreste sa faca pe centura municipiului un Complex comercial - European Retail Park nu a primit autorizatia de constructie. Aseara tirziu, in locul unde se pregateste ridicarea complexului comercial, se pare ca lucrau de zor doua buldozere de la firmele lui Prunache. Si daca constructia super magazinului a fost data de Oprisan lui Prunache, pentru ca nimeni sa nu fie suparat, proiectarea a fost realizata de SC Arco Proiect SRL Focsani, firma fondata de Decebal Bacinschi si condusa in acest moment de arhitectul Florin Mindru. Ca un fapt divers, sotia sa lucreaza in primaria pastorita de Bacinschi si controlata de Oprisan. Supararea consilierului democrat Mirela Bizna s-a revarsat nu doar asupra "constringerilor" afaceristice facute de Oprisan, dar si pe controlarea de catre baron a anumitor institutii din Focsani. Aceasta a acuzat Politia Comunitara, care a amendat-o cu 2.500 RON, ca ar fi « politia secreta » a lui Oprisan. Sanctiunea i-a fost data pe motiv ca masina a fost parcata aiurea, insa consilierul a motivat ca nu a avut unde sa o lase din moment ce zapada nu era curatata de pe strazi. Motiv pentru care Mirela Bizna a solicitat conducerii Politiei Comunitare o copie dupa procesul verbal cu toate amenzile date de comunitari pe 9 ianuarie. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.