Economic

Trenurile inghit electricitate de 11 miliarde lei vechi pe luna

Mihaela Beșleagă
28 ian 2008 669 vizualizări
Treneaza, in continuare, recuperarea datoriilor Societatii Nationale Caile Ferate Romane (SNCFR) in contul electricitatii, conform declaratiilor directorului Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Focsani, Gabriel Corneanu.

Factura lunara emisa catre filiala SNCFR Galati se ridica lunar la 1.000.000 - 1.100.000 lei, adica 10 - 11 miliarde de lei vechi, cea mai mare parte din suma fiind datorata de partea de infrastructura. In conditiile in care facturile nu se achita, debitele se acumuleaza si cresc luna de luna. "Avem aceiasi veche problema, cu datoriile CFR-ului. Dinsii argumenteaza ca cea mai mare parte din suma este datorata de cei de la infrastructura si ca ei nu au venituri pentru a acoperi aceste creante. Au spus ca in momentul in care vor veni bani de la Bucuresti, vor plati", a mentionat Gabriel Corneanu. In prezent, SNCFR Galati, prin cele 12 gari din Vrancea, are datorii de aproximativ 26 de milioane lei la sucursala Electrica Focsani. Cele 12 gari aflate in topul datornicilor sint: Marasesti, Sihlea, Pufesti, Padureni, Suraia, Bizighesti, Gugesti, Adjud, Cotesti, Focsani, Domnesti, Tataranu. Conform legii, SNCFR are un statut special in contractul cadru de furnizare a energiei electrice, fiind unul dintre consumatorii nedeconectabili, pentru asigurarea continuitatii si securitatii in trafic. Prin cea mai recenta decizie judecatoreasca, Electrica SA nu poate vinde garile din Panciu, Gugesti si Cotesti in contul debitelor la electricitate, desi pusese initial sechestru pe imobile si terenuri. Electrica a decis sa tranzactioneze creantele CFR la Bursa, pentru a-si recupera datoriile. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.