Economic

Camera de Comert se pregateste pentru fondurile structurale

Ciprian Bobeică
9 ian 2008 1126 vizualizări
Sorin Vornic, Romeo Seciu si Ion Roman au fost revalidati in fruntea CCIA, ca urmare a modificarii statutului u Camera de Comert se orienteaza catre fondurile structurale

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea (CCIA) si-a modificat ieri statutul si a aprobat programul de activitati pe anul 2008, in doua adunari generale extraordinare desfasurate in prezenta a mai putin de o treime din membri. In Camera au intrat ieri patru noi membri, alti noua fiind exclusi pentru neplata cotizatiei sau a desfiintarii, astfel ca numarul de societati comerciale reprezentate in CCIA Vrancea a ajuns la 98. Cotizatia anuala a unei firme membre a CCIA a ramas de 500 lei, termenul de plata fiind stabilit pentru prima jumatate a anului. Sorin Vornic, Romeo Seciu si Ion Roman au fost revalidati ca presedinte, respectiv vicepresedinti.


CCIA Vrancea si-a modificat ieri statutul, in acord cu prevederile Legii 335/2007, care a stabilit norme cadru pentru sistemul cameral. Cei 29 de membri prezenti in doua adunari generale care s-au desfasurat succesiv au aprobat raportul de activitate pe anul trecut si au acordat descarcarea de gestiune pentru bugetul de venituri si cheltuieli 2007, in care CCIA Vrancea a realizat un excedent de 12.168 lei. Sapte societati comerciale au fost excluse din CCIA ca urmare a neplatii cotizatiei, pentru doua a incetat calitatea de membru ca urmare a desfiintarii, iar patru au devenit ieri membre cu drepturi depline. O firma care pierde calitatea de membra a Camerei trebuie sa astepte minimum sase luni pentru o noua adeziune. Numarul de agenti economici reprezentati in CCIA se ridica acum la 98, Vrancea situindu-se in zona medie a camerelor de comert.

Hotaririle adunarilor generale desfasurate ieri au fost luate in unanimitate, iar modificarile aduse vechiului statut constau in: acordarea calitatii de membri onorifici fostilor presedinti, plata cotizatiei pina la data de 30 iunie, posibilitatea de convocare a unei adunari generale extraordinare, vechime minima de doi ani pentru firmele care vor sa aiba reprezentanti in structurile de conducere, posibilitatea de a convoca mai rapid adunari generale extraordinare, in termen de cel mult sapte zile, si o noua formula a structurii de conducere, in care presedintele nu mai are dreptul sa fie salariat al camerei. Conducerea aleasa in 2007 a fost revalidata ieri: Sorin Vornic (28 de voturi) este presedinte, Romeo Seciu (28 de voturi) vicepresedinte, iar Ion Roman (27 de voturi) a devenit si el vicepresedinte, ca urmare a disparitiei din organigrama a functiei de secretar general.


Gir cu patrimoniul pentru cofinatare la fondurile structurale


Adunarea Generala a CCIA a mandatat ieri Colegiul de Conducere sa foloseasca ca garantie mijloace fixe aflate in patrimoniul camerei, pentru a asigura contributia la proiectele finantate prin fonduri structurale. CCIA va continua cele noua manifestarile expozitionale anuale si va identifica parteneri pentru accesarea divereselor categorii de finantari nerambursabile, destinate dezvoltarii mediului local de afaceri. "Ne propunem sa realizam parteneriate cu camerele din Regiunea 2 Sud Est, pentru elaborarea de proiecte care sa vina in sprijinul comunitatii de afaceri, proiecte pe care le realizeaza compartimentul nostru pentru scrierea cererilor de finantare", a precizat Sorin Vornic.

In acest moment se afla in derulare doua proiecte, cu valoarea de 83.000 euro, respectiv 135.000 euro, finantate prin Phare, care includ activitati de dezvoltare a resurselor umane, cu adresabilitate in judetul Vrancea. Potrivit planului de activitate pe anul 2008, CCIA isi propune sa obtina un excedent de minimum 25.000 lei, prin prestarea de servicii catre agentii economici, in conditiile in care Registrul Comertului ramine in continuare la Ministerul Justitiei. Un proiect realizat deja, care urmeaza sa fie depus dupa identificarea partenerilor, prevede crearea Centrului de Afaceri Vrancea, care sa includa un incubator de afaceri, un terminal pentru bursa de vinuri, un centru de consultanta si o locatie pentru o expozitie permanenta de produse si servicii realizate in Vrancea. (Ciprian BOBEICA)


Presedintele PROPACT vrea Camera Agricultorilor


Ginu Toma, presedintele executiv al Sindicatului National al Taranilor si Agricultorilor Romani PROPACT 2005, si presedinte al Filialei Vrancea, a declarat ieri ca intentioneaza constituirea unei Camere a Agricultorilor, care sa vina in sprijinul producatorilor si proprietarilor din agricultura. Ginu Toma a redevenit ieri membru al CCIA Vrancea, odata cu inscrierea firmei sale, T.G.T. Company. El a anuntat ca PROPACT este in discutii cu mai multe institutii pentru crearea Camerei Agricultorilor si ca la sfirsitul lunii ianuarie va fi organizata la Focsani o prezentare a oportunitatilor de finantare pentru producatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.