Economic

Noul an a adus amenzi pentru comercianti

Mihaela Beșleagă
5 ian 2008 751 vizualizări
Inspectorii OPC au constatat abateri la 17 din cei 19 vinzatori de jucarii si brazi de Craciun artificiali, ce au fost verificati de sarbatori u peste o tona de produse au fost confiscate u focsanenii au reclamat si serviciile comerciantilor, dar si cele de utilitati publice

Luna decembrie a fost luna cadourilor, dar si a controalelor prin magazine, piete, hoteluri si restaurante. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Vrancea a verificat calitatea si modul de comercializare a alimentelor specifice sarbatorilor de iarna, controale finalizate cu aplicarea a 17 amenzi contraventionale in valoare de 65.800 lei si a 9 avertismente. Pentru abaterile constatate s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a 1.252 kg produse in valoare de 2.197 lei. Incepind cu 15 decembrie 2007, inspectorii OPC au desfasurat controale mixte, in colaborare cu reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vrancea, ce au vizat in principal carnea preambalata, pestele, vinul, produsele zaharoase, ciocolata, produsele de cofetarie si patiserie. "Am efectuat un numar de 147 de controale la unitati de alimentatie publica din judet, fara a aplica sanctiuni. Nu am constatat probleme", ne-a declarat dr. Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA. O alta tematica de control a vizat comercializarea jucariilor si a brazilor de Craciun artificiali. Au fost controlati 19 agenti economici, dintre care la 17 s-au constatat abateri, pentru care s-au aplicat 10 amenzi contraventionale in valoare de 30.000 lei. S-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 1.196 jucarii, in valoare de 10.096 lei si a 68 brazi artificiali, in valoare de 790 lei. Cit priveste respectarea prevederilor legale la comercializarea biletelor de avion, au fost aplicate patru amenzi contraventionale in valoare de 12.000 lei. In perioada 1 - 31 decembrie 2007, OJPC Vrancea a efectuat 107 actiuni generale de control si supraveghere a pietei produselor si serviciilor. Multe reclamatii au vizat serviciile defectuoase prestate de diversi agenti comerciali sau de furnizorii de utilitati publice. "Au fost verificate 54 sesizari primite de la consumatori, vizind calitatea unor produse alimentare si nealimentare, intirzieri nejustificate in repararea produselor, neintelegeri aparute intre vinzatorii produselor electrocasnice si unitatile service abilitate, sesizari asupra serviciilor prestate catre consumatori de furnizorii de utilitati publice (mod de facturare, de informare)", au precizat inspectorii OJPC. Au fost gasite la comercializare si alimente, cosmetice potential periculoase pentru sanatatea consumatorilor, cu termen de valabilitate depasit, in valoare totala de 3.765 lei. Inspectorii OJPC anunta noi controale in aceste zile dat fiind ca multe restaurante si magazine tind sa scape de stocurile nevindute in perioada de virf a sarbatorilor de iarna. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.