Economic

Jonglerii cu banii pentru promovarea exporturilor

Ciprian Bobeică
3 ian 2008 884 vizualizări
Garda Financiara acuza o firma ca a incasat nejustificat bani dintr-un program guvernamental pentru promovarea IMM-urilor, prestind servicii de publicitate fara a avea in patrimoniu utilaje tipografice.

SC Artis Grup SRL Focsani, societate comeciala beneficiara a unei comenzi pentru editarea de materiale de promovare a IMM-urilor, este acuzata de comisarii Garzii Financiare Vrancea ca ar fi incasat in mod necuvenit 831.836,40 lei. Banii au fost acordati de catre Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, in cadrul unui program multianual destinat sprijinirii firmelor care fac export.

29 de societati comerciale din Vrancea, sase din Galati, si cite una din Bacau si Buzau au comandat la Artis Grup materiale publicitare, care le-au fost livrate in vara lui 2007. Comisarii Garzii Financiare au descoperit ca societatea nu detinea in patrimoniu, la data livrarii materialelor, utiliaje tipografice si nici nu avea incheiate contracte cu tipografii. Mai mult, o parte din pliante au fost livrate inainte de data achizitionarii de materie prima pentru confectionarea acestora.

Firma este administrata de Despinel Dragomir, actionar si administrator in mai multe societati comerciale cu profil de marketing si publicitate. Garda Financiara solicita continuarea cercetarilor in acest caz, cu privire la comiterea mai multor infractiuni, intre care fals si uz de fals, inselaciune, asociere in vedere savirsirii de infractiuni. (C.B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.