Economic

Start la maratonul cumparaturilor de sarbatori!

Mihaela Beșleagă
21 dec 2007 1872 vizualizări
Marile magazine vor fi luate cu asalt intre 21-24 decembrie si inaintea Revelionului, cind se estimeaza chiar vinzari mai mari cu 250% u cele mai cautate sint produsele din carne, bauturile racoritoare si alcoolice, dulciurile, brazii artificiali, ornamentele, jucariile, dar si produsele IT u "Ziarul de Vrancea" va prezinta ofertele promotionale si cele mai bune preturi la produsele de sezon de pe piata vrinceana

Febra cumparaturilor ne-a cuprins pe toti in preajma sarbatorilor de iarna. Craciunul si Revelionul sint cele mai bune prilejuri de a ne umple cosurile, pentru ca trecerea in noul an sa fie intimpinata cu de toate pe masa. Perioada sarbatorilor este, de asemenea, un bun moment pentru rotunjirea veniturilor comerciantilor. Vrincenii scot din buzunare si de pe carduri sume importante pentru masa si cadourile de sarbatori, profitind si de ofertele promotionale cu care marile magazine incearca sa ia ochii clientilor. Comerciantii s-au pregatit cu stocuri suplimentare de produse, pentru a face fata fluxului mare de cumparatori. Ofertele promotionale exista, dar nu abunda, iar preturile nu par sa fi scazut, ci, din contra, in unele cazuri sint chiar mai mari decit intr-o perioada "neutra". Putinele promotii vizeaza in principal produsele de sezon, cum ar fi carnea si produsele din carne, bauturile racoritoare si alcoolice, dulciurile, brazii artificiali, globurile si podoabele pentru brad, jucariile, dar si produsele IT, electrice si electrocasnice. "Avem in principal oferte promotionale la carne. Chiar daca au fost zvonuri ca in preajma sarbatorilor se va scumpi acest produs, noi nu vom creste pretul, chiar am mai redus din adaosul comercial pentru a pastra pretul actual. Alte promotii, care sint vizibile in magazin sub forma de piramida, sint si pentru: faina, zahar, blaturi de tort, bauturi", ne-a spus Nela Pantazica, director administrativ la supermarketul Zamfir. Si cei de la Gmarket se pregatesc de avalansa de clienti. "Printre altele, am pregatit cosuri speciale de sarbatoare, umplute cu bunatati, la preturi pentru toate buzunarele. Sint absolut incintatoare. Angajatii nostri sint pregatiti pentru a-i servi cu promptitudine pe cei care vin in magazinul nostru. Acceptam tichete cadou, tichete de masa si avem sistemul de premiere in baza cardului de fidelitate G"â"¢market card, sortimentatie unica pentru sarbatori, la preturi foarte avantajoase", ne-a detaliat George Gabor, directorul magazinului G"â"¢market.


Vinzari mai mari cu 20-250%


Comerciantii spun ca toate produsele se vind bine, nimic nu ramine pe raft si se simte deja fluxul mai mare de cumparatori. Se anticipeaza ca perioada de virf a cumparaturilor va fi 21 - 23 decembrie. Si pentru a profita din plin, unele magazine si-au adaptat spatiul si programul de lucru. "In medie, vinzarile noastre cresc cu 20 -25%, iar de Craciun vor creste si cu 70-80%. Pentru a inlesni circulatia clientilor cind va fi aglomeratia mai mare, am introdus o casa de marcat in plus si am largit spatiul. Ne-am facut stocul de marfa, sintem pregatiti", a adaugat Nela Pantazica. In prima parte a perioadei de sarbatori, cuprinsa intre 10 - 20 zile, in topul vinzarilor se situeaza detergentii si produsele de curatenie, pentru ca in ultimele zile ale anului sampania sa fie cel mai cautat produs. Pina in 24 decembrie se vind cel mai bine jucariile, podoabele si instalatiile de Craciun, ornamentele pentru brad, globurile, dar si brazii artificiali cu fibra optica, iar in ajunul Noului An, bauturile alcoolice si cele racoritoare. "Vinzarile cresc progresiv, in progresie aritmetica cu 20 de zile inaintea Revelionului, iar in apropierea Craciunului si in ultimele doua zile din an cresc in progresie geometrica, ajungind si la 200-250%. Dupa aceasta perioada vine declinul, zilele de 1, 2, 3 ianuarie sint «moarte» din punctul de vedere al vinzarilor", ne-a explicat Feliciu Paraschiv, director general al lantului de supermarketuri Paco. Desi luna decembrie este una dintre cele mai profitabile pentru comercianti, se pare ca a fost depasita totusi de august, datorita avalansei "italienilor".


Televizoarele LCD si calculatoarele, cele mai rivnite cadouri


Lucrurile pretioase la care ati visat de-a lungul anului pot deveni palpabile in aceasta luna, pe drept denumita luna cadourilor. In topul celor mai cautate produse se numara computerele, laptopurile, televizoarele cu ecran LCD, sistemele audio si video. Vrincenii se orienteaza tot mai mult spre produsele de ultima generatie, mai scumpe dar si mai competitive. "Omul stringe bani pe parcursul intregului an, iar acum isi permite sa isi cumpere lucrurile de mult visate. Tot ce tine de IT se vinde foarte bine, au crescut vinzarile si la laptopurile competitive, care sint la fel de bune si peste mai mult timp. Televizoarele LCD sint tot mai cautate, pentru ca s-au si ieftinit, prin disparitia taxei comunitare", ne-a spus Valentin Oprea, asistent de vinzari IT la Teknosa. La mare cautare sint si combinele frigorifice, congelatoarele, dar si obiectele electrocasnice mici, care pot fi oferite cu succes drept cadouri, cum ar fi storcatoarele de fructe, toasterele, camerele foto, robotii de bucatarie, dar si masinile de tocat carne.


Ornamentele pentru brad, in topul cererilor


Bradul, fie el natural sau artificial, este elementul simbol in jurul caruia se invirt toate pregatirile de sarbatori. Impodobirea bradului devine, astfel, o problema cruciala, cu atit mai mult cu cit moda ornarii pomului se schimba de la an la an. Astfel, in aceste zile se vind foarte bine decoratiunile, aranjamentele, podoabele pentru brad, de la globuri, stelute, beteala, ghirlande, instalatiile electrice cu beculete colorate, luminari, jucarii. Coronitele ornamentale care se agata pe usa sint si ele foarte cautate. Rafturile magazinelor specializate s-au golit repede. Daca vreti sa oferiti cadouri ceva mai speciale, aveti citeva oportunitati. "Vin copiii sa cumpere cadouri, in functie de posibilitati: rame foto, pixuri, mingi. Am dat foarte bine si chitarile, cu 280 de lei bucata", ne-a spus Zinca Costin, vinzatoare la un stand al magazinului Milcov. (Mihaela BESLEAGA)



CASETA:

Oferte promotionale la produsele de sarbatori


"Ziarul de Vrancea" a testat pentru dumneavostra piata vrinceana din preajma sarbatorilor de iarna. Va oferim mai jos citeva preturi orientative si oferte promotionale la cele mai cautate produse din citeva dintre cele mai mari centre comerciale din judet.


Gmarket


- Cosuri de Craciun, umplute cu bunatati, la preturi pentru toate buzunarele. Se accepta comenzi prin telefon, prin internet, la biroul de informatii.

u Cos bronz - 69.99 lei

u Cos argint - 99.99 lei

u Cos aur - 179.99 lei

u Cos platina - 249.99 lei

u Cos diamant - 359.99 lei

- Produse la reducere cu cardul GMarket:

u Pulpe de pui - 10,19 lei/kg

u Telemea de vaca - 0,84 lei/100 g

u Coca Cola - 6,82 lei/ 2 sticle 2 l

u Costum Mos Craciun - 8,49 lei

u Ornament brad stea - 1,59 lei

u Brad artificial - 38,90 lei


Paco Focsani, Odobesti


Tombola de Craciun, cumparaturi de minim 30 lei, premii electrocasnice, data extragerii 5 ianuarie 2008

u Sampanie - 6,85 lei

u Apa minerala - 0,89 lei/2 l

u Cafea Metropolitan A suc Giusto 0,5 l gratuit - 5,49 lei

u Ciocolata Poiana - 1,99 lei


Zamfir Focsani, Adjud, Panciu


Tombola cu premii

u Brad artificial fibra optica - 68 lei

u Zahar - 2,7 lei

u Ulei - 5,2lei

u Faina - 1,7 lei

u Margarina pachet 250 g, 2 A 1 gratis - 4,9 lei

u Delikat 500g A condiment cirnaciori/sarmalute - 7,95 lei


Penny Market


u Portocale - 4,49 lei/2 kg

u Pepsi - 3,45 lei/2,5 l

u Bomboane pentru pom - 7,49 lei/500g

u Vin spumant - 8,69 lei

u Vin Crama Seciu - 4,5 lei

u Set 8 globuri - 3,99 lei

u Jucarie plus - 6,99 lei


Interex


u Vin spumant - 6,3 lei

u Vin rosu 2 sticle 750 ml - 13,99 lei

u Suc 4 sticle 2 l - 9,99 lei

u Salam Sasesc - 7,69 lei/bucata

u Praline Laura - 2,79 lei

u Turta dulce - 4,49 lei


Milcov


u Papusa clovn - 4 - 20 lei, in functie de marime

u Set 3 clopotei brad - 4-6 lei

u Luminari - 8-20 lei

u Coronita ornamentala - 10, 32, 45 lei

u Brad artificial - 210 lei

u Rama fotografii - 10, 20 lei

u Chitara - 280 lei


Teknosa


Tombola, cumparaturi de minim 150 lei, premii : 10 laptopuri, 20 monitoare LCD, 30 camere foto

u GPS - 900 - 2.500 lei

u PDA (computer portabil) - 800 - 1.800 lei

u Laptop - 2.000-4.500 lei

u Sistem audio boxe - 100 - 1.200 lei

u Televizor LCD - 1.700 - 4.300 lei

u Sistem Home cinema - 450 - 3.500 lei

(Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.